Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το τελευταίο Αντίο στον Τάκη Ρίγγο

Συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρετήσαμε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό «Αγίας Σοφίας» στη Θεσσαλονίκη τον άνθρωπο, ιατρό και πολιτικό Δημήτρη Ρίγγο.

Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ίδρυσε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο …

«Παπανικολάου» και διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής της ανταποκρινόμενος άμεσα όχι μόνο σε κάθε προσωπικό συναδελφικό μου κάλεσμα αλλά και σε όλα τα αιτήματα των απανταχού Γρεβενιωτών παρέχοντας την πολύτιμη και πολύπλευρη ιατρική βοήθεια και στήριξή του.

Από το έτος 2003 έως το 2006 συμπορευτήκαμε στην πολιτική σκηνή του τόπου καθότι ο αποβιώσας υπηρέτησε τα Γρεβενά από τη θέση του Νομάρχη ενώ εγώ από τη θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης αναγνωρίζοντας, πέραν των καθημερινών αναμενόμενων τριβών, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την άμεμπτη συμπεριφορά του και την προσεκτική διαχείριση του δημοσίου χρήματος αποτελώντας άξιο παράδειγμα προς μίμηση για κάθε διάδοχό του.

Λάτρης της παράδοσης ασχολήθηκε επισταμένα με τη λαογραφία εκδίδοντας βιβλία και αναλαμβάνοντας την επιμέλεια κυκλοφορίας δίσκων με παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Τα Γρεβενά φτώχυναν με την απώλειά του καθώς επρόκειτο για έναν αδέκαστο και αμερόληπτο άνθρωπο με δυναμικότητα και πάθος για τη ζωή. Φτώχυνε όμως και η ιατρική οικογένεια που έχασε ένα υποδειγματικό και αφοσιωμένο μέλος της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ