Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιστολή του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τα προβλήματα με την κατανομή ξυλείας ατομικών αναγκών στο Ν. Γρεβενών

Επιστολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, κα Αικ. Λάντζα απέστειλε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται με την κατανομή ξυλείας ατομικών αναγκών στο Νομό Γρεβενών.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Προς:
Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, κα Αικ. Λάντζα
Κοιν:
– Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκο
– Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θ. Λιβάνιο
– Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Β. Μιχελάκη
Θέμα: Προβλήματα με την κατανομή ξυλείας ατομικών αναγκών στο Νομό Γρεβενών
Το θέμα της κάλυψης των αναγκών ατομικής ξυλείας αποτελεί για την πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού Γρεβενών ζήτημα επιβίωσης, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ σκληρές κατά τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ενώ τα εισοδήματα των κατοίκων είναι ιδιαίτερα περιορισμένα. Συνεπώς, η συνεισφορά όλων των αρμόδιων φορέων για την ομαλή προμήθεια καυσόξυλων των κατοίκων του Νομού συνιστά πρωτίστως μια πράξη υποστήριξης και αλληλεγγύης, που κάθε ευνομούμενο Κράτος οφείλει να εφαρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Τη σημαντικότητα εξάλλου του ζητήματος υπογράμμισα επίσημα επανειλημμένως κατά τους προηγούμενους μήνες τόσο με κατάθεση Ερώτησης προς τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και σε κατ’ ιδίαν επαφές. Και πράγματι για πρώτη φορά φέτος, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διπλασίασε τον προϋπολογισμό για την ξυλεία ατομικών αναγκών στο Νομό μας, βάσει της εκτίμησης που κατατέθηκε από την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών και εσάς την ίδια προσωπικά. Συνεπώς, βάσει των δικών σας διαβεβαιώσεων ο προϋπολογισμός αυτός επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των πολιτών που δικαιούνται ξύλα για ατομικές ανάγκες.
Παρά το γεγονός όμως ότι ο αιτούμενος προϋπολογισμός εξασφαλίστηκε, τα προβλήματα με την κατανομή ξυλείας εξακολουθούν να υφίστανται ταλαιπωρώντας τους κατοίκους του Νομού μας. Δεν δικαιολογείται να φτάνει ο Οκτώβριος στο τέλος του, οι θερμοκρασίες να είναι ήδη χαμηλές και να παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση υλοτομίας σε πολλές από τις Κοινότητές μας. Δεν δικαιολογείται να δημιουργείται σύγχυση με τους πίνακες υλοτομίας και να επιβραδύνεται ακόμη περισσότερο η διαδικασία. Δεν δικαιολογείται να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δίκαιη κατανομή ξύλων, ώστε να καλυφθούν κοινότητες ολόκληρες που δεν διαθέτουν δικά τους δημόσια ή δημοτικά δάση. Ακόμα περισσότερο δεν δικαιολογείται, κάτοικοι των ορεινών χωριών μας που έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία, να εισπράττουν άρνηση από την υπηρεσία σας στο να τους παραχωρηθούν καυσόξυλα για λόγους γραφειοκρατικούς και μόνο.
Επειδή η Κυβέρνησή μας φρόντισε να δώσει έγκαιρα τις απαραίτητες οικονομικές ενισχύσεις και είστε αποκλειστικά υπεύθυνη για την ορθή διαχείρισή τους και την ομαλή διεξαγωγή της κατανομής, επειδή ο χειμώνας έχει ήδη ξεκινήσει για τα Γρεβενά και επειδή οι οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης έχουν επηρεάσει τους περισσότερους κατοίκους του Νομού μας που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ακόμα περισσότερο επειδή το ζήτημα των καυσόξυλων είναι πρωτίστως κοινωνικό και ανθρωπιστικό, σας καλώ να προβείτε ως οφείλετε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να καλυφθούν με ξυλεία ατομικών αναγκών όλοι οι κάτοικοι των χωριών μας χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

 

Ανδρέας Πάτσης
Βουλευτής Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία