Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Διευρυμένη σύσκεψη για τη διαχείριση των κρουσμάτων Covid-19, στην Π.Ε. Γρεβενών. (video)

Σήμερα, 15-10-2020, στην αίθουσα συσκέψεων του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των κρουσμάτων ιού Covid-19 στην Περιφερειακή μας Ενότητα.
Τη σύσκεψη προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιάτσιος, εξ αφορμής του θετικού κρούσματος στο Επαγγελματικό Λύκειο Γρεβενών και με σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων από τους αρμόδιους φορείς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του οικοδεσπότη Αντιπεριφερειάρχη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Τοπαλίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αθανάσιος Φωλίνας και Λάμπρος Χατζηζήσης, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γεώργιος Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτριος Κορδίλας, η Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών, Αλεξία Παπαθεοδώρου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλειος Μήτσιαλος, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοδοσίου Μαριάννα, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Ευτυχία Καπάτου, η ορισμένη υπεύθυνη του ΕΟΔΥΥ στην Π.Ε. Γρεβενών, ιατρός του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, Παναγιώτα Μπαμπαράμου και ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, Αθανασίου Ιωάννης.
Ευθύς εξαρχής εντοπίστηκε η εμπλοκή που δημιουργεί στην αμεσότητα της πληροφορίας θετικού κρούσματος η προστασία των προσωπικών δεδομένων του φορέα του ιού. Προτάθηκε, για τον λόγο αυτό, η ανάγκη αμεσότατης ενημέρωσης προς όλους τους αρμόδιους φορείς, με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε στιγμή, ούτως ώστε να μη υπάρχει διασπορά προς την κοινότητα, τηρουμένων πάντοτε των πρωτοκόλλων που ορίζει ο ΕΟΔΥΥ και οι κανόνες που θέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Επισημάνθηκε ότι στη διάθεσή μας υπάρχουν πολύτιμά εργαλεία, όπως η εγγύτητα του χώρου και των ανθρώπων, και η αντίστοιχη οικειότητα, γεγονός που καθιστά την επικοινωνία των αρμοδίων φορέων πιο εύκολη και αποτελεσματική, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα.
Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί, επίσης, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η δημιουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας με έδρα την Κοζάνη, μετά από πρόταση και πραγμάτωση του Περιφερειάρχη, Γεωργίου Κασαπίδη, καθώς παρέχεται η δυνατότητα αμεσότητας στα αποτελέσματα των ελέγχων χωρίς καμία καθυστέρηση για την αποστολή τους στη Θεσσαλονίκη η στα Ιωάννινα.
Κυρίως, όμως, κοινή βάση συζήτησης και αντιμετώπισης της πανδημίας αποτελεί και θα αποτελεί η ατομική ευθύνη του καθενός, η τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους και πρώτα απ’ όλους από τους αρμόδιους φορείς.
Η εμπειρία των μηνών που πέρασαν δεν επιτρέπουν λάθος χειρισμούς.
Ζητούμε και παρακαλούμε από τους πολίτες την τήρηση των μέτρων προστασίας και τη διαχείριση πιθανού κρούσματος με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ευσυνειδησίας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Δείτε ακόμα