Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δήμος Γρεβενών: Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει του Χειμώνα

Πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Γρεβενών για την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα της περιόδου 2020-2021 καθώς έχουν ολοκληρωθεί από την πλευρά του οι σχετικές διαδικασίες για την μίσθωση επιπλέον μηχανημάτων αποχιονισμού και την προμήθεια του απαραίτητου αλατιού με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των εποχικών καιρικών φαινομένων.

Αυτό τονίστηκε στην κοινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών (Σ.Τ.Ο.) με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών (Σ.Ο.Π.Π.) που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Πέτρος Σιούλης” του Διοικητηρίου Γρεβενών παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Τριγώνης έκαναν αναφορά στην επιχειρησιακή ικανότητα των υπηρεσιών του Δήμου, στην ενίσχυση του με τρία νέα μηχανήματα έργου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, την αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ τόνισαν για μια ακόμη φορά την ανάγκη έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης για το μέγεθος και την ένταση των φαινομένων ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει σπατάλη χρήσιμων πόρων και προσωπικού.

Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων, όπως είναι οι νεφροπαθείς, προκειμένου να έχουν την άμεση πρόσβαση που χρειάζονται στις δομές υγείας. Επιπλέον, δεδομένη θεωρείται η ειδική μέριμνα για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας προκειμένου να καθίσταται απρόσκοπτη η λειτουργία και ο εφοδιασμός τους.

Τέλος, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα καθαρισμού των ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρικών κινδύνων κυρίως κοντά στους οικισμούς, δράση η οποία σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ.Ιωάννη Γιάτσιο έχει αρχίσει να υλοποιείται με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δρομολογείται και η εκπόνηση των μελετών που αφορούν την ανάπλαση των ποταμών Γρεβενίτη και Δοξανίτη η οποία πέρα από την αναγκαία αισθητική αναβάθμιση, θα προσφέρει και αντιπλημμυρική θωράκιση των δυο αυτών αστικών ποταμιών της πόλης των Γρεβενών.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Δείτε ακόμα