Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» σε Σιάτιστα και Γρεβενά το 2014

Την ευκαιρία να φιλοξενήσουν από κοινού το «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» θα έχουν ο Δήμος Βοΐου και ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ, το Μάιο του 2014. 

Το Διεθνές Συνέδριο με…

τη συμμετοχή 150-200 επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις ανθρώπων της Παλαιοντολογίας παγκοσμίως με επιστημονικά αποτελέσματα και επιστημονικές εργασίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα τουριστικής προβολής περιοχών που διαθέτουν Παλαιοντολογικά Μουσεία όπως η Σιάτιστα και τα Γρεβενά.

Ο Δήμος Γρεβενών και ο Δήμος Σιάτιστας θα φιλοξενήσουν από δύο και μία μέρα αντίστοιχα τις εργασίες του συνεδρίου , ενώ οι συμμετέχοντες θα βρεθούν για περίπου μία εβδομάδα στην περιοχή για παράλληλες δράσεις, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τα σημαντικά ευρήματα των Μουσείων.

Το πρώτο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ακολούθησαν πόλεις όπως το Ρότερνταμ, ο Καναδάς, η Ν. Ντακότα και η Σιβηρία. Το τελευταίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, με την εμπειρία να δείχνει πως η διεθνής προβολή οδήγησε σε περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού- συνεδριακού τουρισμού με πολλαπλά οφέλη για τις περιοχές που το φιλοξένησαν.  

Για τη διοργάνωση του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 7μ.μ. στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο της Σιάτιστας.

 

Οργάνωση:
Δήμος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου
Δήμος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Τσουκαλά
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Θεοδώρου
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ρότερνταμ, Ντικ Μολ