Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Καταγγελία Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για Διευθύντρια ΕΠΑΛ και μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Γρεβενών

Προκλητική συνέντευξη της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ

και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Γρεβενών.

Οι μαθητές έχουν δίκιο.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Γρεβενών καταγγέλλει τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Γρεβενών και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τον απαξιωτικό τρόπο που μίλησε για τους μαθητές της αλλά και ότι με τη στάση της συντάσσεται με όλους αυτούς (εισαγγελείς, στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ορισμένους διευθυντές, και τοπικούς παράγοντες περιοχών) που κυριολεκτικά έχουν πιάσει “στασίδι” έξω από τα σχολεία, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Σε σημερινή της συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ ενώ παραδέχθηκε ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι πέρα για πέρα δίκαια, αφού και τμήματα με 25 μαθητές υπάρχουν στο συγκεκριμένο λύκειο και έλλειψη καθαριστριών άρα ελλειπή καθαριότητα σε συνθήκες πανδημίας και βιβλία ειδικότητας δεν έχουν σταλεί και καθηγητές λείπουν, ότι είναι δίκαιο το αίτημα για επαναφορά του προηγούμενου ποσοστού εισαγωγής στα ΑΕΙ , αλλά δεν το μαρτύρησε στα παιδιά ότι έχουν δίκιο και πολλά άλλα.

Φρόντισε να δώσει παράλληλα ρεσιτάλ συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών λέγοντας ότι είναι υποκινούμενοι, ότι την κατάληψη την κάνουν αυτοί που θέλουν να χάσουν μάθημα, ότι μπορεί να κρύβονται κόμματα πίσω από τις καταλήψεις, συνταγμένη στη γραμμή της κυβέρνησης αλλά και του«θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ..

Μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τους μαθητές, πράγμα απαράδεκτο για εκπαιδευτικό, αναφέροντας συνεχώς «αυτοί», ότι είχαν ορθογραφικά λάθη στα αιτήματα που τις επιδόθηκαν, ότι δεν καταλαβαίνει τι θέλουν να πουν, άραγε μόνο τα παιδιά φταίνε για τη μόρφωση που δεν παίρνουν.

Αυτοί που έκλεψαν το βιβλίο των μαθητών από το χέρι, τους κατηγορούν ότι έμειναν αδιάβαστοι

Πραγματικά η στάση της συγκεκριμένης διευθύντριας δεν μας εκπλήσσει αφού τα στελέχη της εκπαίδευσης σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν υπηρετούν απαρέγκλιτα την κυβερνητική πολιτική και καμιά φορά γίνονται βασιλικότεροι.

Αυτό που πραγματικά πρέπει να καταδικαστεί είναι ότι η συγκεκριμένη «εκπαιδευτικός» είναι εκλεγμένη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Γρεβενών και αιρετή εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ Γρεβενών με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχεις τέτοιους υπερασπιστές της δημόσιας εκπαίδευσης τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

Καλούμε την τοπική ΕΛΜΕ να καταδικάσει τη στάση της, την ΟΛΜΕ η οποία συμμετέχει στα συλλαλητήρια των μαθητών να πάρει θέση, το Σύλλογο γονέων του Σχολείου να πάρει θέση για τον τρόπο που μίλησε για τα παιδιά αλλά και για τα τηλέφωνα που έγιναν από το σταθερό του ΕΠΑΛ στους γονείς μαθητών λέγοντάς τους να μαζέψουν τα παιδιά τους, ότι θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί προκειμένου να τους εκφοβίσουν, αντικαθιστώντας την ασφάλεια.

Οι μαθητές έχουν δίκιο και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για μείωση των μαθητών στις αίθουσες, για μαζικά τεστ convid, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις καθηγητών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των παιδιών τους και να διεκδικήσουν την προστασία της υγείας, της ζωής, της παιδείας και των δικαιωμάτων τους.