Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

19η Μαΐου ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους απέναντι στον ποντιακό ελληνισμό. Ημέρα που φέρνει στη μνήμη όλων μας, γεγονότα που έχουν καταγραφεί με μαύρα γράμματα στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. Γιατί η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας. Μία τέτοια ημέρα είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε. Είναι…

σημαντικό να αναλογιζόμαστε το χρέος μας, απέναντι στους προγόνους μας, απέναντι στους αδελφούς μας ποντίους, απέναντι στις 353.000 και πλέον ψυχές που περιμένουν δικαίωση. 

Η αναγνώριση, μετά από πολλούς αγώνες, το 1994 από την Ελληνική Βουλή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ως ημέρα μνήμης και εορτασμού της 19ης Μαΐου, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα για τη δικαίωση της μνήμης των σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου. Αυτό τον αγώνα πρέπει να το συνεχίσουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, έτσι ώστε η Γενοκτονία των Ποντίων  να αναγνωρισθεί παγκόσμια. Το χρωστάμε στην ιστορία.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, μεγαλούργησε και δημιούργησε ένα ένδοξο παρελθόν πολιτισμού και δόξας στον Ελληνικό Πόντο και ένα ακόμη πιο σημαντικό παρόν στην Ελλάδα.

 

Αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια το ξεριζωμό, την προσφυγιά και τα νέα δεδομένα της ζωής του αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ποντιακής ψυχής. Μπόρεσε να σταθεί όρθιος και να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, να διαπρέψει σε όλους τους τομείς και να κρατήσει άσβεστη την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά, που με περισσή αγάπη μεταλαμπάδευσε στις νεότερες γενιές.

Αυτή την κληρονομιά οφείλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή. Είναι το δικό μας χρέος, το δικό μας μνημόσυνο.

Τιμούμε τους αδελφούς μας ποντίους, τιμούμε τις ρίζες μας….. γιατί «ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ Η ΡΙΖΑ ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΣΑΧΑΤΑΙ».

 

 

 

Δημοσθένης Κουπτσίδης

 

Δήμαρχος Γρεβενών