Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

H Επιστολή του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη για τις Σχολικές Καθαρίστριες

H Επιστολή του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Σχολικές Καθαρίστριες

– Αίτημα για περισσότερες θέσεις εργασίας

Στο πλαίσιο της επικείμενης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία φέτος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, θα λάβει χώρα σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη πραγματικότητα λόγω του Covid-19, θεωρούμε άκρως απαραίτητη την αναθεώρηση του αριθμού των εργαζομένων που μας εγκρίνατε για τη στελέχωση της κρίσιμης υπηρεσίας καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Με βάση τους υπολογισμούς μας, οι 31 θέσεις που αποφασίστηκαν από τις Υπηρεσίες σας, οι οποίες μάλιστα είναι όλες μερικής απασχόλησης και καμία πλήρους, δυστυχώς δεν επαρκούν για την ορθή κάλυψη των αναγκών όλων των δομών εκπαίδευσης που έχει στην αρμοδιότητα του ο Δήμος μας, καθώς η περιοχή των Γρεβενών έχει ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της χώρας με πολλά και διάσπαρτα ορεινά χωριά και κατ’επέκταση, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων που υπάρχουν, περίπου 7 με 8 κοινότητες θα αντιμετωπίσουν έντονο πρόβλημα στην καθαριότητα των σχολείων. Με λίγα λόγια, η 3ωρη απασχόληση των 31 ατόμων που προβλέπεται ημερησίως θα εξαντληθεί, σε αυτή την περίπτωση, μόνο στην μετακίνηση του προσωπικού για να πάει και να επιστρέψει από τους μακρινούς αυτούς οικισμούς.

Επιπρόσθετα, δεν έχουν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό σας οι επιπλέον αίθουσες που πρόσφατα αποκτήσαμε με την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γρεβενών, το οποίο θα λειτουργήσει στην πόλη μας από αυτή την σχολική χρονιά όπως και το γεγονός ότι από τις 11 μόνιμες καθαρίστριες που έχουμε στο δυναμικό μας οι δυο βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης.

Συνεπώς, σας παρακαλούμε να βρεθεί τάχιστα και από κοινού, μία αποτελεσματική λύση, προκειμένου να αυξήσουμε το προσωπικό μας σε βαθμό που θα εξυπηρετήσει σχολαστικά όλες τις εκπαιδευτικές μας μονάδες όπως επιβάλλουν οι αυστηροί υγειονομικοί κανόνες εξαιτίας του κορονοϊού αλλά και οι ξεχωριστές ιδιομορφίες που έχει ο ορεινός μας Δήμος.

Εν κατακλείδι, αιτούμαστε τη δυνατότητας εξεύρεσης μιας έξτρα χρηματοδότησης από πλευράς σας προκειμένου να μετατρέψουμε δέκα (10) από τις υπάρχουσες συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους αλλά και να προχωρήσουμε σε επιπλέον δέκα (10) νέες θέσεις συμβασιούχων πλήρους απασχόλησης.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών