Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ε Λ Π Ι Δ Α” ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ 3 ΕΤΙΑ 2017-2019

ΕΝ ΟΨΕΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 1/9/2020

´ Ηδη 23 χρόνια συμπλήρωσε ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών
´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ και εισήλθε στην 3 ετία που θα μας οδηγήσει στο 1/4 του αιώνα, με συνεχή
παρουσία στο χώρο της Αλληλεγγύης του Εθελοντισμού και του Πολιτισμού.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο καλούμαστε σήμερα, μετά 5 μηνη αναβολή, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, να απολογηθούμε στο Σώμα, ως οφείλουμε, για την 3 ετία που πέρασε και να προχωρήσουμε στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα συνεχίσει το έργο της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´, που μόνο εύκολο δεν θα είναι, λόγω των δύσκολων συνθηκών. Δυστυχώς η συνεχιζόμενη Κρίση, οικονομική και αξιακή καλά κρατεί για κοντά 10 χρόνια, πλήττοντας όλο και περισσότερους, η αστάθεια στην περιοχή ολοένα και επιδεινώνεται, για να προστεθεί ως κερασάκι στην τούρτα ο Κορονοϊος, με δεύτερο μάλιστα κύμα που συμπλήρωσε το δυσοίωνο σκηνικό.
Η ´´Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ οφείλει να προετοιμαστεί και λόγω του επερχόμενου Χειμώνα, καθώς πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τα δύσκολα που έρχονται. ´Εχει χρέος να στηρίξει όσους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα παιδιά που αδυνατούν να κατανοήσουν τις συνεχιζόμενες αλλαγές στη ζωή τους, τους ηλικιωμένους που ο ιός προτιμάει να επισκέπτεται περισσότερο.
Βέβαια το έργο της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´ γίνεται πιό δύσκολο και λόγω ματαίωσης εκδηλώσεων, τελετών, εκδρομών, που αποφέρουν πόρους, αλλά και λόγω αδυναμίας να πείσει πιό πολλούς Πολίτες να συμπορευτούν μαζί της. ´Αρα πρέπει να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια κοινωνώντας τις δράσεις μας, κεφαλαιοποιώντας και τη μικρότερη προσφορά ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε όσους υποφέρουν.
Την 3 ετία για την οποία καλούμαστε σήμερα να απολογηθούμε πραγματοποιήσαμε όλες τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, κοπή Βασιλόπιτας, Αποκριάτικη γιορτή, bazaar, αρτοκλασία στο Νεοχώρι, Μεγάλη Τρίτη στη Ιερά Μονή Μικροκάστρου, αποχαιρετιστήρια Καλοκαιρινή συνεστίαση, απογευματινές συναντήσεις για καφέ. Αξιοποιήσαμε κατά τον καλύτερο τρόπο τα έσοδα που αποκομίσαμε, στηρίζοντας ακριβοδίκαια όλες τις ομάδες των συμπολιτών που έχουμε στα προγράμματα μας. Δημοσιεύσαμε τους Οικονομικούς Απολογισμούς κάθε χρονιάς, όπως πράττουμε άλλωστε κάθε χρόνο, για την ενημέρωση όσων μας εμπιστεύονται πόρους και όχι μόνον. Και δεν πήγαμε άσχημα. Παρά την κρίση τα έσοδα της τριετίας ανήλθαν στις 62.264,00 & και το ποσόν που διαθέσαμε στους προστατευόμενους τις ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´ σε 61.488,24 € σε χρήμα, πέραν των προσφορών σε τρόφιμα και είδη ρουχισμού και οικοσκευών. Την 3 ετία που πέρασε συμβάλλαμε στην υλοποίηση σημαντικών πράξεων που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Αξίζει να αναφέρουμε την ίδρυση του Γυμνασίου δεύτερης ευκαιρίας, για να αποκτίσουν όσοι θέλουν τα εφόδια για να διεκδικήσουν τη ζωή τους, βαφτίσαμε 3 νέα παιδιά που ασπάσθηκαν το Χριστιανισμό, συμμετείχαμε έστω και άυλα στην Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, για τη Μονάδα Τεχνιτού Νεφρού.
.Εκφράσαμε την άποψη μας σε Δημόσιες Συναντήσεις για το Προσφυγικό Πρόβλημα που απασχολεί έντονα τον τόπο μας. Συνεργαστήκαμε με Θεσμούς (Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.Δαβίδ, Κοινωνικές Υπηρεσίες Του Δήμου Γρεβενών και του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών), Φορείς ( Σύλλογο Γονέων ΑΜΕΑ, ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, Δομές Προσφύγων, Σύλλογο Καρκινοπαθών ´´ΕΛΠΙΖΩ – ΣΤΗΡΙΖΏ´´, Πολιτιστικούς Συλλόγους), Πολίτες ( Σημαντική η Προσφορά και η αναγνώριση τους με πρωτοβουλία του Στέργιου Παπαλαμπρόπουλου και 24 νέων συμπολιτών μας που μέσα από τη Μουσική στήριξαν οικονομικά και κυρίως ηθικά την ´´ΕΛΠΙΔΑ ´´. ) Ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συνεργασία μαζί μας. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες φίλους της ´´Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ´´ που βοήθησαν με την προσφορά τους, έστω από 5 € συμβάλοντας στα τελικά θετικά αποτελέσματα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη του Συλλόγου μας που κρατούν στα χέρια τους, για περισσότερο από 23 ολόκληρα χρόνια, πιστά στις ιδέες και στις αρχές της. Ας μας επιτραπεί ως Δ.Σ. να ευχαριστήσουμε τις αδελφές Ιουλία και Βασιλική Αγοράστη για την εμπιστοσύνη τους, την μεγαλοσύνη τους, την γενναιοδωρία τους. Χωρίς τη δική τους στήριξη οι Οικονομικοί Απολογισμοί της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´ θα ήταν φτωχότεροι κατά χιλιάδες €. Αγαπητά μέλη οι απολογισμοί, πεπραγμένων και οικονομικοί, είναι στην κρίση σας, καθώς επίσης και της 23 ετίας 1997 – 2019. Μελετώντας τους, ο καθένας θα δεί ότι
οι αριθμοί ανάγλυφα ξεδιπλώνουν όλα όσα οι Πολίτες αυτής της Πόλης και όχι μόνον συνεργαζόμενοι κατάφεραν να στηρίξουν κάποιους λιγότερο τυχερούς. Λίγοι μόνον αριθμοί ίσως ενισχύσουν του λόγου το αληθές.
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ 410.777,33 € ΠΛΗΡΩΜΕΣ 405.951,38 € ΤΑΜΕΙΟ 4.825,95 €
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ ΠΛΕΟΝ 78.000 €
ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟ 96,71% ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
” Το 3,29% ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Για τη Νέα 3 ετία 2020 – 2022 παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.
Πρέπει να επενδύσουμε σε νέες συνεργασίες στο Νομό μας αλλά και εκτός αυτού.
Η εξωστρέφεια εκτιμούμε ότι θα έδινε νέα ώθηση στις δραστηριότητες μας και ίσως απέφερε πόρους απαραίτητους για την υλοποίηση των στόχων μας, στην στήριξη όσων προσδοκούν απο εμάς. Τα αιτήματα των συμπολιτών πολλαπλασιάζονται, κυρίως λόγω ασθενειών αλλά και μεγάλης ανέχειας, μερίδας Πολιτών που δεν έχουν έσοδα. Αξίζει να αναφερθούμε σε Προσφορές που έγιναν, είτε μετά δικών μας ενεργειών, είτε από προτάσεις φίλων της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´, είτε από τη φιλοσοφία Εταιριών Τροφίμων να επιστρέφουν μέρος των κερδών τους σε άπορους Πολίτες εφαρμόζοντας προγράμματα μέσω Συλλόγων όπως η ´´ΕΛΠΙΔΑ ´´.

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΕΒΕ ΑΦΟΙ ΠΙΤΕΝΗ για την προσφορά 200 συσκευασιών ντολμάδων και τον Απόστολο Παπαδημητρίου που πρότεινε την ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´, τους παραγωγούς οσπρίων Γκουντρομίχο Κωνσταντίνο και Κακαϊτζιδη Χρίστο & Βασίλη.
Στη νέα χρονιά 2020, που άρχισε με σημαντικές προσφορές ευχαριστούμε τους,
ΚΟΡΕΣ Α.Ε.για προσφορά 400 κιλων Ελαίων και ντοματοπελτε, με τη μεσολάβηση του
ζεύγους Κουτσούμπα-ΠαπαΪωάννου (Γρεβενιώτισσα), ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για την
Προσφορά Τροφίμων μετά από αίτημα της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´, ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε. για την προσφορά 50 επιταγώ των 20 €, για προμήθεια τροφίμων με πρόταση του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, τη γενναιόδωρη οικονομική ενίσχυση 2.700,00 των Ιουλίας και
Βασιλικής Αγοράστη και 500,00 της Μαρίτας Janssens – θώμα και όλων όσων πρόσφεραν μικρότερα ποσά η τίμησαν τους ανθρώπους τους που έφυγαν, μέσω της ´´Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ´´.
´Οσο και αν φαντάζουν όλα δύσκολα πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε και με τη βοήθεια του Θεού να ανταποκριθούμε στα δύσκολα. ´Αλλωστε πιστεύουμε ότι αν ενώσουμε τα χέρια όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, στηρίξαμε την ´´Ε Λ Π Ι Δ Α ´´, χωρίς υπερβολή, θα κλείσουμε μέσα τα Γρεβενά.