Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οι καθαρίστριες των σχολείων στη Δυτική Μακεδονία, ζητούν πλήρη και όχι τρίωρη απασχόληση.

– Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί κανένα θέμα στα σχολεία μας.
 
Επ’ αφορμή της συζήτησης που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών για το θέμα των προσλήψεων τρίωρης απασχόλησης ορισμένου χρόνου των σχολικών καθαριστριών, για τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει σχετικά με την αντιμετώπιση και την προστασία από τον κοροναιό. Έλαβε το λόγο η εκπρόσωπος των σχολικών καθαριστριών και μέλος του ΔΣ του σωματείου Δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς κα Βλέτσου Θεολογία.
 
Η κ.Βλέτσου ανέφερε τα εξής:
 
Οι σχολικές καθαρίστριες που απασχολούνται αυτή την στιγμή στο Δήμο Γρεβενών είναι 11 με καθεστώς μόνιμης και πλήρους απασχόλησης και τριάντα μια συμβασιούχες έργου. Ωστόσο, οι ανάγκες υπαγόρευσαν καθαρισμό και τις πρωινές ώρες [γιατί οι συμβασιούχες έργου(τριάντα μια) στο Δήμο Γρεβενών που γίνονται ορισμένου χρόνου τρίωρης απασχόλησης και καμία πλήρους απασχόλησης πήγαιναν μετά τη λήξη των μαθημάτων] για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, αφού σε λίγες μέρες τα σχολεία θα λειτουργήσουν σ πλήρη σύνθεση και καθημερινά εκατοντάδες μαθητές θα βρίσκονται σε αυτά.
 
Οι 31 θέσεις τρίωρης απασχόλησης δεν αποτελούν πολύ σημαντική βοήθεια στην ενίσχυση της καθαριότητας αφού οι ανάγκες, όπως είναι λογικό μεγαλώνουν. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνουν πλήρους απασχόλησης στον τομέα της καθαριότητας και ειδικά των σχολικών κτιρίων αφού από την καθαριότητα και την υγιεινή εξαρτάται η μη εξάπλωση του κορονοιού σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπου η υγεία αποτελεί προτεραιότητα.
 
Ειδικά για τα Γρεβενά και τη Δεσκάτη και τις 270 αίθουσες που πρέπει να καθαρίζουμε καθημερινά και αδιάλειπτα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να γίνουν πλήρους απασχόλησης οι τριάντα μια θέσεις «ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ ΕΡΓΟΥ» που υπήρχαν ήδη στα σχολεία. Ομαδικά με πνεύμα συνεργασίας δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί κανένα θέμα στα σχολεία μας. Η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό και πρέπει να τη διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.