Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δήμος Γρεβενών: Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τη σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας

Το Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας αναγκαίο το ευρύ κοινό να κατανοήσει την ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες σωστής χρήσης της, προχώρησε στη δημιουργία έντυπου και οπτικοακουστικού ενημερωτικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθούνται.

Αναφορικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά, οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Τονίζεται ότι, κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματική χρήση της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην αφήνει κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας.

Επισημαίνεται ότι, η χρήση της μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας όπως η φυσική απόσταση >1,5μ, η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για τον βήχα ή φτέρνισμα), η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.

Ο Δήμος Γρεβενών, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, συμβάλλει στη διάδοση του ενημερωτικού αυτού υλικού που περιλαμβάνει μία αφίσα και δύο βίντεο (ένα στα ελληνικά, https://www.youtube.com/embed/MRTJQA67Pmk  και ένα στα αγγλικά, https://www.youtube.com/embed/QOPqe576Kjg ) με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα η πανδημία του Covid-19 παρουσιάζει, δυστυχώς, ανησυχητική έξαρση σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών