Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εορτή Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής (VIDEO)

Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ: «Τον καιρό που άλλοι κλείνουν ή βεβηλώνουν χώρους πολιτισμού, εμείς ανοίγουμε»

Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, παραμονή της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, χοροστάτησε στους Πανηγυρικούς Αρχιερατικούς Εσπερινούς του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ποντινής και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαιοχωρίου Γρεβενών.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της πόλεως των Γρεβενών όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής ετέθη προς προσκύνηση και πολλοί ήταν οι φιλέορτοι χριστιανοί που προσέτρεξαν στον ως άνω Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Αγία Παρασκευή και να ζητήσουν τις πρεσβείες και ευλογίες της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε τα Εγκαίνια του Αρχονταρικίου του Ιερού Ναού και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως Γρεβενών, π. Ευστάθιο, για το έργο αυτό, λέγοντας πως ο π. Ευστάθιος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Αγία Παρασκευή και ότι εύχεται η Αγία να τον ανταμείψει!

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Θα χαίρομαι να περνάω, να κάνω… έφοδο από τα χωριά και να σας βλέπω όλους συγκεντρωμένους μέσα.. Να είμαστε ο ένας για τον άλλον και ο ένας μαζί με τον άλλον! Παράδεισος είναι το εμείς!», είπε ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων! Στο τέλος δε, αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, είπε χαρακτηριστικά: «Τον καιρό που άλλοι κλείνουν ή βεβηλώνουν χώρους πολιτισμού, εμείς ανοίγουμε»

Δείτε το βίντεο: