Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ολοκληρώνεται το δίκτυο Φυσικού Αερίου στη Δεσκάτη. (VIDEO)

Στη Δεσκάτη βρέθηκε χθες Παρασκευή 17/7/2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας όπου οι εργασίες για την εγκατάσταση του δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου συνεχίζονται με  γοργούς ρυθμούς. 

Τον περιφερειάρχη που συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Βαβλιάρας, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλας και ο περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Χατζηζήσης.
 
Η άδεια για την κατασκευή δικτύου αποκτήθηκε σε πρώτο χρόνο από την τεχνική εταιρεία Edil Hellas, leader του κλάδου φυσικού αερίου & ενέργειας που εδώ και δεκαετίες έχει εκτελέσει το μεγαλύτερο μέρος συνδέσεων φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές στη χώρα. Με σεβασμό στο ρυθμιστικό πλαίσιο και τις ειδικές απαιτήσεις στις οποίες υπόκεινται οι εταιρείες διανομής, η Edil Hellas προχώρησε σε απόσχιση κλάδου και στην δημιουργία της νέας εταιρείας με την ονομασία Hengas. Στόχος της Hengas είναι η σύνδεση τριών πόλεων με φυσικό αέριο εντός του 2020 και άλλων τριών εντός του 2021. 

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hengas Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι οι πρώτες συνδέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί ως φθινόπωρο ενώ από την πλευρά τους,  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών  Γιάννης Γιάτσιος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη του σημαντικού αυτού έργου που ξεκίνησε από την προηγούμενη και συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς από την νυν δημοτική αρχή, και τόνισαν την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής ώστε τα τέλη σύνδεσης να χρηματοδοτηθούν  μέσα από προγράμματα της Περιφέρειας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Γιάννη Γιάτσιος, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα κατά της περιφερειακής αρχής  και του Περιφερειάρχη, σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δεσκάτης για το θέμα του φυσικού αερίου.