Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γρεβενών και Δεσκάτης για την απολιγνιτοποίηση

«Το μέλλον των Γρεβενών είναι υπόθεση του λαού του, των αγώνων του, των διεκδικήσεών του για να καλυφθούν ολόπλευρα οι σύγχρονες ανάγκες του, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για φθηνή ενέργεια και θέρμανση, για ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, για δωρεάν Παιδεία και Υγεία, κ.ά.

Αντίθετα, η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μονοπωλιακοί όμιλοι ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον για την περιοχή και το λαό της. Τα σχέδια “απολιγνιτοποίησης” και “πράσινης μετάβασης” δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αποτελούν στρατηγική κατεύθυνση για νέα πεδία “πράσινης” κερδοφορίας, με αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του λαού της περιοχής (μεγάλη ανεργία, ένταση ενεργειακής φτώχειας, προβλήματα με την τηλεθέρμανση, κ.ά.).
Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν ορίσει ως Συντονιστή τον κ. Μουσουρούλη, ο οποίος σήμερα 20 Ιουνίου βρίσκεται στα Γρεβενά για μια σειρά συναντήσεων.
Οι εκλεγμένοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης, δεν έχουμε καμία θέση σε τέτοιες συναντήσεις, οπότε και δεν θα παραβρεθούμε. Είναι συναντήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση της “πράσινης μπίζνας”, σε βάρος της περιοχής και του λαού της, όπως εκφράζεται με τα φωτοβολταϊκά που θα καλύψουν χιλιάδες στρέμματα γης, τα υδροηλεκτρικά στο Βενέτικο και Αλιάκμονα, τα αιολικά πάρκα στη Βασιλίτσα και αλλού που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Δεν συμμετέχουμε και δεν δίνουμε άλλοθι σε προσχηματικούς διαλόγους που έχουν ως στόχο να κερδίσουν χρόνο για λογαριασμό των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης, να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό. Άλλωστε, είναι ένας διάλογος που διεξάγεται σε ένα ξένο για εμάς και το λαό της περιοχής στρατόπεδο.
Η Δυτική Μακεδονία, όπως και η χώρα συνολικά, έχουν όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για να βαδίσουν ένα δρόμο ανάπτυξης που θα στοχεύει στη λαϊκή ευημερία και όχι στην αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στον παραπάνω δρόμο είναι η σημερινή οργάνωση της παραγωγής και της οικονομίας, όπου κουμάντο κάνουν λίγοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτή η οργάνωση της οικονομίας είναι που πρέπει να ανατραπεί για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού όλες οι δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.
Στην υπόθεση αυτή, οι εκλεγμένοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Είναι και δικιά μας υπόθεση η στήριξη των αγώνων που διεξάγει ο λαός της περιοχής μας μέσα από τις μαζικές του οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και το συντονισμό τους. Αυτό είναι το δικό μας στρατόπεδο».
Γρεβενά 20 Ιούνη 2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γαλάνης Δημήτριος
Κλεισιάρης Γιάννης
Ντάγκα Παναγιώτα

Δείτε ακόμα