Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για τα αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την αντίθεση των κατοίκων της Βασιλίτσας Γρεβενών στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Η ερώτηση εστιάζει στην εξάντληση των περιθωρίων από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ματαιωθεί η προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών, δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων τόσο στον φυσικό πλούτο της περιοχής, όσο και στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες.
 
 
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα 28/05/2020

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:           «Βροντερό “όχι” για τα αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών»

Κύριε Υπουργέ,

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες της περιοχής της Βασιλίτσας Γρεβενών, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, αντιδρούν έντονα στην «άλωση» των βουνών και της φύσης στην περιοχή τους από την επιχειρούμενη κατασκευή αιολικών πάρκων, με πρόσχημα την «πράσινη ανάπτυξη». Όπως προαναγγέλλουν οι ως άνω, η προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής τους και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες που σχετίζονται με το βουνό τους (γεωργία, κτηνοτροφία, οικοτουρισμός, χώροι αναψυχής κ.ά.) στο όνομα του κέρδους, θα βρουν μπροστά τους σφοδρές αντιδράσεις. Δηλώνουν, δε, οι ως άνω ότι, προτίθενται να αποτρέψουν την λεηλασία από οργανωμένα συμφέροντα της πολυτιμότερης κληρονομιάς του τόπου της Βασιλίτσας: του φυσικού της πλούτου. Μάλιστα, προτίθενται να παλέψουν γι’ αυτό μέχρι τέλους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να εξαντλήσετε τα περιθώριά σας, προκειμένου να ματαιωθεί η προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών, δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων που θα προκύψουν από την εν λόγω επένδυση, τόσο στον φυσικό πλούτο της παραπάνω περιοχής, όσο και στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες σε αυτήν, όπως αιτούνται, ως άνω, κάτοικοι, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες της Βασιλίτσας Γρεβενών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ