Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για Δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών 3-6-2020

Τ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ξενοφοβία – Ρατσισμός και «νόμος και τάξη» η επίσημη ατζέντα της ΝΔ …και η συνέχεια της …στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης 3-6-2020.
“I cant breathe” είναι το σύνθημα που δονεί από άκρη σε άκρη τις ΗΠΑ και τον πλανήτη. Δυστοπικές εικόνες. Η  οργή ξεχειλίζει ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.  Είναι ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο «όχι» στο ρατσισμό, την κρατική τρομοκρατία  και τον φόβο,  ενάντια στην πολιτική του Τραμπ και του Αμερικάνικου καπιταλισμού συνολικά!
Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν “μπορούσε να αναπνεύσει”. Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων σε όλη την υφήλιο.
 Αυτή την ώρα διάλεξε και η Δημοτική αρχή επειγόντως, να μας πει ότι το πρόβλημα της πόλης μας και του ορεινού όγκου ..είναι οι μετανάστες και οι «αναλογικότητα». Φυσικά δεν γνωρίζουν τίποτα, για την καταστροφή των βουνοκορφών και της  Βασιλίτσας, από την επίθεση του κεφαλαίου και των ενεργειακών ομίλων, στα βουνά και ποτάμια της περιοχής μας -όπως και όλης της Ελλάδας-με πρόσχημα την «πράσινη αναπτυξη», για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Βλέπετε αυτά δεν είναι… προβλήματα. Δεν αλλοιώνουν τις βουνοκορφές τα μεγαθήρια. Οι άνθρωποι όμως, και ιδιαίτερα οι φτωχοί και οι κατατρεγμένοι αποτελούν εμπόδιο στους τουρίστες,  που θα έρθουν να θαυμάσουν αυτά τα μεγαθήρια. Ε! αν ήταν πλούσιοι από όπου και αν προερχόταν θα ήταν ..οικονομικά ευπρόσδεκτοι με τεμενάδες.
Φυσικά η περιοχή έχει μνήμη και ιστορία. Πρόσφατα πριν 20  χρόνια -να μην αναφερθούμε και σε παλαιότερες εποχές- , όταν άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία χιλιάδες μετανάστες συμπολίτες μας σήμερα,  ηρθαν,  βοηθήσαν την τοπική μας κοινωνία και οικονομία ποικιλόμορφα,  και η μεγάλη τους πλειοψηφία ενσωματώθηκε μαζί μας. Να μην αναφερθούμε ότι στην πόλη μας ακόμη και η ΠτΔ στην «υγειονομική» κρίση,  μια συμπολίτισσά μας μετανάστρια συνεχάρη για την ενέργεια της να φτιάξει μάσκες. Το Κράτος…αδυνατούσε.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φεύγουν από πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στραγγαλισμένες οικονομικά χώρες. Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος είναι βαθιά συνένοχες για τη διάλυση των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Η «ανθρωπιστική» βοήθεια που παρέχει η ΕΕ στους πρόσφυγες είναι απλώς το περιτύλιγμα της ρατσιστικής της πολιτικής, που αρνείται συστηματικά το άσυλο σε πρόσφυγες πολέμου. Οργανώνει την εκμετάλλευση εργατών χωρίς χαρτιά και χτίζει μαζικούς καταυλισμούς, στην Τουρκία και άλλες χώρες, σε καθεστώς απαρντχάιντ και με άθλιες συνθήκες. Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει κανονικά. 
Ο φαρισαϊσμός περισσεύει πόλη μας. Αντί να καταδικάζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται και οδηγούν την νεολαία στα ξένα την εργασιακή περιπλανήσει την ανεργία , προβλήματα κοινά με τους πρόσφυγες ψάχνει να βρει ποσοστά ανθρωπιάς.
Η δημοτική αρχή στο θέμα αυτό ευθυγραμμίζεται  με την πολιτική της ΝΔ  που επικαλείται  το δόγμα “νόμος και τάξη” κάνοντας κυνήγι μαγισσών. 
Ο δρόμος τους όμως για τον παράδεισο της “καπιταλιστικής ευημερίας” – που δεν υπάρχει- είναι στρωμένος με τα αγκάθια που το ίδιο το σύστημα φέρνει για τους εργαζόμενους και την νεολαία. 
Αν ήθελε  η δημοτική αρχή να λυθούν τα προβλήματα  πολιτών και μεταναστών που είναι κοινά και ανθρώπινα θα απαιτούσε από το κράτος.
1. Την εγγραφή πιστώσεων από τον ΔΟΜ για του  διαχείριση του προσφυγικού στις κοινωνικές δομές του Δήμου μέσω του Υπουργείου. (Φροντίδα στο σπίτι, Υγεία Νοσοκομείο, Κοινωνική μέριμνα εκπαίδευση) ενισχύοντας τις δομές για όλους του πολίτες, πρόσφυγες, εργαζομένους και ανέργους. 
2. Καμμία χρηματοδότηση σε ΜΚΟ αλλά απευθείας σε κρατικές Δημοτικές δομές., οι μετανάστες – όπως και οι προηγούμενοι πριν 25 χρόνια να μείνουν στο οικιστικό ιστό πόλεων και χωρίων του δήμου μας εντασσόμενοί στην κοινωνία μας.
3. Κλείνουμε τα αυτιά μας στην γελοία προπαγάνδα των φασιστών ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες «μας παίρνουν τις δουλειές». Κανείς τους δεν μας παίρνει τη δουλειά, τη δουλειά και τα δικαιώματα μας τα πήρε ο καπιταλισμός, τα μνημόνια και η ΕΕ. Τα εργατικά χέρια αυξάνουν τον πλούτο και τις δουλειές. Αξιοπρέπεια και δικαιώματα για αυτούς σημαίνουν αξιοπρέπεια και δικαιώματα για εμάς.
4. Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ και κυβέρνηση. Όχι στην επιχειρήσεις αποτροπής και στις επαναπροωθήσεις. Όχι στη θωράκιση ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής. 
5. Αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση. 
6. Άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, νομιμοποίηση και δικαιώματα για όλους τους μετανάστες. Όχι στο διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. 
7. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
8. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μετατρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων σε κόλαση πολέμου, πείνας και θανάτου. Έξω όλοι οι στρατοί από τις ξένες χώρες. 
9. Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο όλων των βάσεων, καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις.
 
Ο ρατσισμός ήταν είναι και θα είναι πάντα όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του για να διασπούν τους καταπιεσμένους, να στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο, για να τους ξεζουμίζουν και να τους καταπιέζουν όλους! Όσο πιο μεγάλες και φριχτές είναι οι ταξικές αντιθέσεις, τόσο πιο βαθύς είναι ο ρατσισμός του συστήματος και του κράτους. 
Κάτω  ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός.
Πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο.