Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Καταγγελία Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στην Αστυνομία για τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Στο Αστυνομικό Τμήμα των Γρεβενών βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης προχωρώντας σε επώνυμη καταγγελία για τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Ορεινού Όγκου. Η σημερινή καταγγελία του κ.Δασταμάνη, που κοινοποιήθηκε ήδη στην Εισαγγελία των Γρεβενών, έρχεται ως έμπρακτη συνέχεια της χθεσινοβραδινής τοποθέτησής του που έκανε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή μας. Εξελίξεις που δυστυχώς ανέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο την απαξιωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης με την οποία αντιμετωπίζει τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Δασταμάνης αναφέρει στην καταγγελία του ότι «Κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος που έλαβα, αναμένεται σήμερα στον Δήμο Γρεβενών η άφιξη 150 περίπου προσφύγων, των οποίων ο συνολικός αριθμός τις επόμενες ημέρες θα ανέλθει στους 600, χωρίς ωστόσο να έχει ελεγχθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων διαμονής τους στη χώρα μας».

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Γρεβενών υπενθυμίζει την υπεύθυνη στάση που κράτησε ο Δήμος τα τελευταία δυο χρόνια σηκώνοντας μόνος του το βάρος της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

«Ο Δήμος Γρεβενών έχει ήδη δεχθεί 1250 πρόσφυγες με αποτέλεσμα την πλήρωση – κάλυψη της ποσόστωσης που έχει οριστεί νόμιμα και διέπει αναλογικά το Δήμο και με την άφιξη των ανωτέρω 600 να υπερβαίνει τα νόμιμα μέσα αντιβαίνοντας με τον τρόπο αυτό τις νόμιμες προϋποθέσεις απορρόφησης προσφύγων από έναν Δήμο όπως ο δικός μας».

Ο κ.Δασταμάνης, αιτιολογώντας περαιτέρω το περιεχόμενο της καταγγελίας του, ζητά τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές που θα τεκμηριώνουν τη νομιμότητα διαμονής και φιλοξενίας του νέου αριθμού προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι αναμένονται να έρθουν στα Γρεβενά, θέτοντας ταυτόχρονα και το μείζον θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Για τους ανωτέρω λόγους καταγγέλλω τις προβλεπόμενες αφίξεις εντός του Δήμου και αιτούμαι να μεριμνήσετε προκειμένου να ελεγχθεί η ύπαρξη νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής καθώς και η νόμιμη ποσοστιαία απορρόφηση αυτών σύμφωνα με τα όσα έχουν οριστεί. Επιπλέον, αιτούμαι τον έλεγχο των υποδοχέων-ξενοδοχειακών μονάδων που αναμένεται να δεχθούν τις ανωτέρω αφίξεις προκειμένου να αποδειχθεί εάν πληρούνται ή όχι οι νόμιμες προϋποθέσεις φιλοξενίας αυτών καθώς και σε ποιο βαθμό και αν ακολουθούνται τα πρωτόκολλα εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19 που έχουν οριστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).»

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δείτε ακόμα