Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Απόφαση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη για Λειτουργία Παράλληλης Λαϊκής Αγοράς από την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Δεκτό έγινε το αίτημα του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για λειτουργία παράλληλης λαϊκής αγοράς στο Δήμο Γρεβενών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των εκθετών. Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 η νέα υπαίθρια αγορά, που θα διεξάγεται την ίδια ώρα με την υφιστάμενη, θα βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο του Πνευματικού Κέντρου και επί των Οδών 13ης Οκτωβρίου (κατά μήκος του πεζοδρομίου) και Θερμοπυλών.

Η σημερινή απόφαση του κ.Δασταμάνη για την παράλληλη λαϊκή αγορά ανταποκρίνεται στο αίτημα των ντόπιων εκθετών που ζητούσαν την καλύτερη προώθηση των εποχιακών τους προϊόντων ενώ ταυτόχρονα δίνεται πλέον η δυνατότητα για καθολική συμμετοχή του 100% των παραγωγών και ελεύθερων επαγγελματιών, κίνηση που θα συμβάλλει τόσο στη στήριξη του κλάδου όσο και στην μεγαλύτερη παροχή προϊόντων στους καταναλωτές. Μάλιστα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η παράλληλη λαϊκή αγορά των Γρεβενών, που επί της ουσίας θα αποτελεί επέκταση της υπάρχουσας, θα υφίσταται έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Ωστόσο, η τήρηση των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού είναι δεδομένη και η μη συμμόρφωση αποτελεί λόγο αποβολής από τις λαϊκές.

Αναλυτικότερα, τονίζεται ότι τα μέγιστα μήκη των εκθετηρίων πάγκων που μπορούν να αναπτύσσουν οι εκθέτες είναι 3 μέτρα για τους παραγωγούς και 6 μέτρα για τους επαγγελματίες πωλητές.

Επίσης κατά τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς όλοι οι εκθέτες:
1. Θα πρέπει να φορούν γάντια.
2. Να μην επιτρέπουν τους καταναλωτές να αγγίζουν τα προϊόντα πώλησης.
3. Να παραμένουν πίσω από τους πάγκους τους και να κρατούν απόσταση ασφαλείας (2 μέτρα).
4. Να έχουν μεταξύ των πάγκων τους τρία (3) μέτρα ενδιάμεσο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
5. Να διατηρούν τους διαδρόμους ανοιχτούς (κάθετοι και οριζόντιοι) για να μην δημιουργείται συνωστισμός.
6. Να έχουν τοποθετημένο σε εμφανές σημείο του πάγκου τους δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό για την απολύμανση των μεταλλικών νομισμάτων.
7. Να εξυπηρετούν άμεσα το καταναλωτικό κοινό-ένα άτομο κάθε φορά-και στα 10 τ.μ. να παραμένουν μέχρι τρεις καταναλωτές.
8. Να έχουν τοποθετημένα στους πάγκους αντισηπτικά υγρά για χρήση από τους καταναλωτές.
9. Να απολυμαίνουν τακτικά τα σημεία εναπόθεσης των προϊόντων και τις ταμειακές μηχανές.
10. Να τηρούν αυστηρά τους όρους υγιεινής και καθαριότητας (συγκέντρωση απορριμμάτων σε σακούλες ή σε κλειστές κούτες).

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών