Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Διαμαρτυρία για την Άδικη κατανομή στην Παραχώρηση εκμετάλλευσης των Δημοσίων Δασών (VIDEO)

Για την Άδικη κατανομή στην Παραχώρηση εκμετάλλευσης των Δημοσίων Δασών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε), μίλησε ο πρόεδρος του ΔΑΣΕ ΓΟΡΓΙΑΝΗΣ ΚΗΠΟΥΡΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Αχιλλέας Παγώνης.

 

 

ΔΑ.Σ.Ε (ΔΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Άδικη κατανομή στην Παραχώρηση εκμετάλλευσης των Δημοσίων Δασών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους ΔΑ.Σ.Ε, βάσει του Π.Δ. 126/86, για το έτος 2020.

Αξιότιμε κ.πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί.

   Τις τελευταίες μέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξελίσσεται μία κατάφωρη αδικία σχετικά με την παραχώρηση εκμετάλλευσης των Δημοσίων Δασών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους ΔΑ.Σ.Ε, βάσει του Π.Δ. 126/86, για το έτος 2020.

   Συγκεκριμένα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, ο Γενικός Διευθυντής και οι προϊστάμενοι των Δασαρχείων και Διευθύνσεων Δασών εξυπηρετούν ημετέρους και μοιράζουν την ξυλεία των Δημοσίων δασών στους ΔΑ.Σ.Ε λες και είναι τσιφλίκι τους. Εξάλλου πολλές φορές ο Συντονιστής στις συσκέψεις που έκανε μαζί μας έδειχνε την αλαζονική του συμπεριφορά αλλά και τη συμπάθεια που έτρεφε στους συγκεκριμένους.

   Με το Ν.4423/2016 ΄΄Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και άλλες διατάξεις΄΄ για τη σύσταση ΔΑ.Σ.Ε. απαιτείται η σύνταξη καταστατικού και η υπογραφή του από είκοσι ένα (21) τουλάχιστον πρόσωπα. Οι περισσότεροι ΔΑ.Σ.Ε αριθμούν από 21 έως 28 μέλη. Η παραχώρηση εκμετάλλευσης των Δημοσίων Δασών στους ΔΑ.Σ.Ε, βάσει του Π.Δ. 126/86 γίνεται κυρίως με βάση: α) Τη δυναμικότητα-ενεργά μέλη των ΔΑ.Σ.Ε, β) Τα διαθέσιμα μηχανικά μέσα (μηχανήματα, εργαλεία, οχήματα) και ζώα και γ) Τα λήμματα των Δημοσίων Δασών, καθώς και τις υποχρεώσεις προηγούμενου έτους από τα Δημόσια Δάση. Και ρωτάμε : πως είναι δυνατόν να παραχωρείται σε ΔΑ.Σ.Ε της Π.Ε Γρεβενών για το διαχειριστικό έτος 2020 λήμμα 3901κ.μ (ο ΔΑΣΕ έχει 22 μέλη) ενώ σε άλλο ΔΑΣΕ με 21 μέλη μόνο 639κ.μ;

   Εντελώς συμπτωματικά οι ίδιοι ΔΑ.Σ.Ε που ευνοούνται φέτος ευνοήθηκαν και τα προηγούμενα έτη επί θητείας του σημερινού Συντονιστή και των συνεργατών του. Οι αποφάσεις παραχώρησης άλλωστε είναι προσβάσιμες στη διαύγεια.

   Κύριε πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί μέσω αυτών των ενεργειών και των αποφάσεων κινδυνεύει με αφανισμό ο παραδασόβιος πληθυσμός της χώρας που κρατά Θερμοπύλες και συνεχίζει το δύσκολο επάγγελμα του δασεργάτη. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση της αδικίας, την τροποποίηση των αποφάσεων παραχώρησης και την απόδοση ευθυνών σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την πλεκτάνη.

 

1. ΔΑΣΕ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ- ΖΩΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

2. ΔΑΣΕ ΓΟΡΓΙΑΝΗΣ ΚΗΠΟΥΡΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

3. ΔΑΣΕ ΚΡΑΝΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

4. ΔΑΣΕ ΚΟΤΥΛΗΣ “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ¨ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

5. ΔΑΣΕ ΚΟΤΥΛΗΣ “Ο ΠΥΡΓΟΣ” ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

6. ΔΑΣΕ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΒΙΤΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

7. ΔΑΣΕ ΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΝΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

8. ΔΑΣΕ ΕΠΤΑΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

9. ΔΑΣΕ ΕΠΤΑΧΩΡΙΟΥ “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

10. ΔΑΣΕ ΠΕΥΚΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

11. ΔΑΣΕ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1.   Γραφείο Πρωθυπουργού

2.   Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

3.   Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

4.   Υπουργείο Εσωτερικών

5.   Εθνική Αρχή Διαφάνειας

      

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Βουλευτές Π.Ε Κοζάνης

– Ευστάθιο Κωνσταντινίδη

– Παρασκευή Βρυζίδου

– Μιχάλη Παπαδόπουλο

– Γεώργιο Αμανατίδη

– Καλλιόπη Βέττα

2. Βουλευτές Π.Ε Καστοριάς

– Ζήση Τζηκαλάγια

– Ολυμπία Τελιγιορίδου

3. Βουλευτές Π.Ε Φλώρινας

– Ιωάννη Αντωνιάδη

– Θεοπίστη Πέρκα

4. Βουλευτή Π.Ε Γρεβενών

– Ανδρέα Πάτση

5.Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

6.Αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών.