Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

1η Μάη: εργατική αντεπίθεση-Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Τ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

1η Μάη: εργατική αντεπίθεση-Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Όλοι και όλες την Παρασκευή 1 Μάη στις 11.00 π.μ στη πλατεία Ελευθερίας (Ρολόι).

Η φετινή Πρωτομαγιά διεξάγεται σε πολύ «πρωτότυπες» συνθήκες
Εργαζόμενοι και εργαζόμενες βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με το φόβο της πανδημίας, αλλά και με έναν εργασιακό μεσαίωνα που ειδικά αυτές τις μέρες φάνηκε να εντείνεται. Η κυβέρνηση καλεί συνεχώς τους εργαζόμενους/-ες και το λαό να αναλάβουν «ατομική ευθύνη» και να τηρήσουν όλους τους απαραίτητους όρους ατομικής υγιεινής.
Χωρίς όμως να αναλάβει τη δική της ευθύνη: Αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντάς το διαλυμένο, χωρίς προσωπικό, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς μαζικά προληπτικά διαγνωστικά τεστ κλπ. ενώ ενισχύει πολύπλευρα το μεγάλο κεφαλαίο με δισεκατομμύρια ευρώ.
Βρήκε την ευκαιρία, με αφορμή την πανδημία, να δώσει ζεστό κρατικό χρήμα στις ιδιωτικές κλινικές διπλασιάζοντας τα χρήματα που χορηγούνται για ημερήσια παροχή κλινών ΜΕΘ από τα 800 στα 1600 ευρώ, έκανε δώρο συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες για την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» και με ΠΝΠ πέρασε μια σειρά μέτρων που δεν θα περνούσε υπό κανονικές συνθήκες.
Η νέα κρίση θα φέρει ένα νέο κύκλο φτώχιας! Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η αστική τάξη διεθνώς θα προσπαθήσει να φορτώσει τα βάρη και αυτής της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Ο μόνος δρόμος για να μην συμβεί αυτό είναι η μαχόμενη αντικαπιταλιστική αριστερά και το εργατικό κίνημα να βγουν μπροστά με το αίτημα να μην πληρώσουμε εμείς και αυτή την κρίση τους.
Απέναντι στον εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, προβάλλει πιεστικά η ανάγκη για ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν σιωπητήριο αγώνων, χωρίς να πουν κουβέντα για την απαγόρευση, επί της ουσίας, της πολιτικής και συνδικαλιστής δράσης. Από την πρώτη στιγμή που τα Εργατικά Συνδικάτα ήταν στο πλευρό των εργαζομένων, όπως όφειλαν άλλωστε, παλεύοντας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τα ελλιπή μέτρα αυτοπροστασίας κλπ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δε στήριξαν καμία από τις δράσεις σωματείων και εργαζόμενων, απουσίαζαν από κάθε υπεράσπιση- διεκδίκηση εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στα εργοδοτικά πογκρόμ που πραγματοποιηθήκαν όλο αυτό το διάστημα. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή τη μάχη πρέπει να μπούμε με νέα όπλα!
Η κυβέρνηση, λοιπόν, η οποία δεν πηρέ κανένα μέτρο για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για την προστασία των εργαζόμενων από την νέα κρίση, θέλει να διαλύσει πανελλαδικά τις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μεταφέροντας των εορτασμό για της 9 Μάη. Τη στιγμή που ο κόσμος της εργασίας στενάζει δεν υπάρχει περιθώριο αναβολών! Η 1η Μάη δεν είναι αργία, αλλά απεργία! Τα ταξικά σωματεία, οι εργατικές κινήσεις και συσπειρώσεις, οι αγωνιστές και οι συλλογικότητες του μαχόμενου κινήματος θα πρωτοστατήσουν στην ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση και την 1η Μάη να δώσουν μήνυμα μάχης, που θα «ζεστάνει τις μηχανές» για τους νέους αγώνες στα κρίσιμα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας (τηρώντας, προφανώς, όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με αποστάσεις, χρήση μέσων ατομικής προστασίας κλπ).
Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους αγώνες του Σικάγο! Είμαστε μπροστά στους αγώνες για μια αξιοπρεπή ζωή για δουλεία με δικαιώματα! Να μην πληρώσουμε εμείς και αυτή την κρίση τους!