Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών» στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τοποθέτηση  της «Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών» στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, στις 13 Απρίλη 2020 
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Γρεβενών με αφορμή την εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 55/2020) που καθορίζει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων αυτή την περίοδο, κάλεσε από την πρώτη στιγμή τη Δημοτική Αρχή Γρεβενών να μην επιχειρήσει να πάρει αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα για το λαό του Δήμου μας και το μέλλον της περιοχής με “συζήτηση” δια περιφοράς.
Θέματα εξέχουσας σημασίας μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων. Αυτή την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής.
Η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή την περίοδο, πρέπει να διαμορφώνεται με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της ζωής των κατοίκων σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει, για μια ακόμα , ούτε ένα θέμα με βάση την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας. Σε δημόσια ανακοίνωση μας, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δυτική Μακεδονία, προβάλλαμε το διεκδικητικό πλαίσιο που αφορά την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων. 
Ωστόσο, η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε δε γίνεται να αντιμετωπίζεται ως “ευκαιρία” για να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκοί σχεδιασμοί που σφίγγουν και άλλο τη θηλιά στα λαϊκά νοικοκυριά. 
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προσαρμόσει τη θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτούμε να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη το 6o θέμα “Συμμετοχή “επί της αρχής” του Δήμου Γρεβενών στην Ενεργειακή Κοινότητα μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ”. 
Οι συμπράξεις Δήμων, Περιφερειών κλπ. σε “Ενεργειακές Κοινότητες” δεν είναι κάτι καινούργιο. Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις για “αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας”, “την πράσινη ανάπτυξη”, και άλλα εύηχα λόγια, οι λεγόμενες “Ενεργειακές Κοινότητες” αποτελούν νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν στον χώρο των ΑΠΕ, είτε απευθείας, είτε μέσω κάποιων ΜΚΟ και «Συνεταιριστικών σχημάτων» και ΟΤΑ.
Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους, είναι ενάντια στις “Ενεργειακές Κοινότητες”, γιατί αυτές αποτελούν το “όχημα” κερδοφορίας του κεφαλαίου και εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων, με προκάλυμμα την “αλληλέγγυα οικονομία”. Με μαθηματική ακρίβεια, η απελευθέρωση της Ενέργειας -και μέσω των «Ενεργειακών Κοινοτήτων»- οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια την πλειοψηφία του λαού. Εν μέσω της κρίσης της πανδημίας που στην κυριολεξία ματώνει το λαό μας, είναι  απαράδεκτο να περνάνε τέτοιοι σχεδιασμοί, “δια περιφοράς” και χωρίς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  όπως είναι ο παραπάνω. 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα από την ημερήσια διάταξη της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Επίσης ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε τα δημοτικά συμβούλια να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη, υπάρχει προηγούμενο με το περιφερειακό συμβούλιο αλλά και τα δημοτικά συμβούλια άλλων πόλεων.
 
 
Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση
 Κλεισιάρης Ιωάννης
 Ντάγκα Παναγιώτα