Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ και μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων: Εργαζομένων ΟΤΑ, Δάσκαλων και Νηπιαγωγών, Οικοδόμων , Ιδιωτικών Υπαλλήλων , παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, στην πύλη του Νοσοκομείου.

Στη συμβολική αυτή συγκέντρωση με τις πικέτες τους ανέδειξαν την ανάγκη  για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων του ιδιωτικού τομέα  και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς, ένταξη όλων των υγειονομικών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!

Στην ομιλία της η Δέσποινα Τζιρά, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών τόνισε ότι: « σήμερα εν μέσω πανδημίας καλείται το δημόσιο υγειονομικό μας σύστημα καλείται να συνδράμει και να αποτελέσει το φρουρό της δημόσιας υγείας. Ήρθε η ώρα να μπούνε επιτέλους τα θεμέλια για ένα στιβαρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και στήριγμα για όλους τους πολίτες. Σήμερα δίνουμε όλοι μια μάχη και σας θέλουμε όλους κοντά μας.»

Ο γιατρός του Νοσοκομείου Μιχάλης Πύρρος τόνισε τα εξής: « Να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και όχι χαρίσματα και δωράκια . Αυτή θα είναι μια άμεση βοήθεια για το ΕΣΥ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Να προσληφθούν άμεσα οι γιατροί που είχαν προκηρυχτεί εδώ και τόσο καιρό.»

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Στέργιος Λιάμπας πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ λέγοντας τα εξής:

«Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ , τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζόμενων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας , ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχουμε ενεργά με την κινητοποίησή μας μαζί σας, σήμερα ημέρα πανελλαδικής δράσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί :

  • να παρθούν τώρα , μέτρα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  • να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού

Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει προχωρήσει στη λήψη ορισμένων μέτρων , ενώ καθημερινά ακούμε από κυβερνητικά χείλη και όχι μόνο περί ατομικής ευθύνης.

Εμείς συναισθανόμαστε την ατομική μας ευθύνη, όμως είναι η ώρα να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και η κυβέρνηση , το υπουργείο Υγείας.

Να αφήσει στην άκρη τη λογική του κόστους – οφέλους που δεν αρμόζει για τη δημόσια υγεία , όταν μιλάμε για την υγεία του λαού και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας και να προχωρήσει άμεσα στη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που όλες οι μνημονικές κυβερνήσεις ξεγύμνωσαν και εγκατέλειψαν, να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα για να μπορέσει το σύστημα να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Σας συγχαίρουμε που εν μέσω πανδημίας είστε όλοι οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή , που προασπίζεστε με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση τη δημόσια υγεία την υγεία του λαού.

Ενώνουμε τη φωνή μας τη δική σας φωνή, την αγωνία μας με τη δική σας αγωνία και διεκδικούμε :

  • μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΟΕΝΓΕ τα κενά σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι πάνω από 30.000. Και οι όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί δεν έχουν εκπληρωθεί. Στο Νοσοκομείο Γρεβενών υπήρχαν ελλείψεις γιατρών και τώρα προστέθηκαν και άλλες με τις συνταξιοδοτήσεις γιατρών. Στη γειτονική μας Καστόρια προκειμένου να καλύψουν τα κενά που έχουν υπάρχουν στο Νοσοκομείο της ξεγύμνωσαν τελείως τα Κέντα Υγείας της περιοχής.

  • πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηριών και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας
  • ΜΑΠΜέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Να δοθούν τώρα όλα τα μέσα για να προστατευτούν όλοι οι υγειονομικοί κυρίως στα νοσοκομεία αναφοράς. Καθημερινά βλέπουμε και ακούμε για μεταφορά από το εξωτερικό υγειονομικού υλικού, όμως στα νοσοκομεία κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων και των νοσοκομείων αναφοράς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.  

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΜΕΤΡΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

                 Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                                 Λέτσιος Θ. Χρήστος