Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πανελλήνια αίσθηση και πρωτοσέλιδο, ευαισθητοποίησης και προσφοράς!

Αφορμή.. μια γυναίκα από την Κορυτσά της Αλβανίας, μητέρα δύο παιδιών, που ζει στα Γρεβενά τα τελευταία 21 χρόνια και που αυτές τις μέρες ανέδειξε την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Η Ελόνα Αγκόλι, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος ρούχων και μικρού εργαστηριού που κάνει διορθώσεις ενδυμάτων, έραψε αφιλοκερδώς 600 χειρουργικές υφασμάτινες μάσκες, δουλεύοντας μαζί με τον σύζυγό της από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου να τις παραδώσει στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Η ίδια δηλώνει: «αυτές τις δύσκολες ημέρες πρέπει εμείς οι άνθρωποι να βοηθήσουμε, όπου μπορούμε…», «θέλω να γυρίσω το καλό στους πολίτες αυτής της πόλης που μας αγκάλιασε».

Αυτή η προσφορά της Ελόνας, συγκίνησε τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη που κατά την παραλαβή των προστατευτικών μασκών δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση, αναφέρθηκε στη συγκινητική προσφορά της, όπως επίσης συγκίνησε και την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επικοινώνησε μαζί της για να την συγχαρεί.

Σαν γρεβενιώτες λοιπόν ας ευχηθούμε, αυτή η εθελοντική προσφορά της Ελόνας να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε εθελοντικά, αρκεί να απλώσουμε μία χείρα βοηθείας στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

 

Να σημειώσουμε ότι, την ιστορία της Ελόνας έφερε στη δημοσιότητα, ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του fuit art café, Γιάννης Ευάγγελοπουλος

Δειτε την ανάρτηση του, στo FaceBook.
Η Elona Agolli είναι από την Αλβανία. Τα τελευταία χρόνια αυτή και η οικογένεια της ζει και εργάζεται στα Γρεβενά. Τα σπίτια μας είναι δίπλα δίπλα. Της ζητήθηκε βοήθεια και δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Σήμερα το πρωί άνοιξε το μαγαζί της και έφτιαξε 600 μάσκες ΔΩΡΕΑΝ για τις ανάγκες του νοσοκομείου μας. ΠΡΟΣΦΟΡΑ από το κατάστημα της. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες ευτυχώς υπάρχει ακόμα ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Νιώθω περήφανος που έχω τέτοιους γείτονες, νιώθω περήφανος που γνώρισα μια τόσο εξαιρετική οικογένεια! Δεν ήθελε να αναφέρω τίποτα… Το ΜΠΡΑΒΟ είναι το ελάχιστο που μπορώ να πω σ’αυτή την ΚΥΡΙΑ… Την ώρα που η αισχροκέρδεια στην υγεία πάει… σύννεφο, κινήσεις όπως αυτή της Ελόνας μας δείχνουν και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Γιάννης Ευαγγελόπουλος – Giannis Balkan Fuit