Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ο γρεβενιώτης Αριστοτέλης Χαντάβας, πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου φωτοβολταϊκών (Solar Power Europe)

Στη χθεσινή ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου φωτοβολταϊκών (Solar Power Europe), ο γρεβενιώτης Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, εξελέγη πρώτος με ποσοστό 66%, κερδίζοντας τον νυν Πρόεδρο, Christian Westernmeler.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναλαμβάνει καθήκοντα στον συγκεκριμένο οργανισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2015 ως μετεξέλιξη του EPIA (European Photovoltaic Industry Association) και έχει μέλη του όλους τους ενεργειακούς κολοσσούς της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη διάκριση αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σημασία τη δεδομένη χρονική περίοδο όπου αφενός η Ελλάδα προσπαθεί να μετασχηματίσει το ενεργειακό της μείγμα, έχοντας μπροστά της τον στόχο της ολικής απολιγνιτοποίησης μέχρι το 2023, αφετέρου η Ευρώπη έχει υπογράψει πρόσφατα την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Στην τριετή του θητεία λοιπόν, ο κ. Α.Χαντάβας θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα να προωθήσει τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία στον Ευρωπαϊκό ενεργειακό μετασχηματισμό. Ουσιαστικά, θα προσπαθήσει να διαμορφώσει ένα σαφές και κοινό πλαίσιο πολιτικών, που θα συμπεριλαμβάνει σύγχρονα και λειτουργικά μοντέλα αγοράς, ώστε να υποστηρίξει με ασφάλεια και συνέπεια μια βιώσιμη διαδικασία απανθρακοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος του SPE, του οποίου η θητεία ξεκίνησε χθες, δήλωσε σχετικά: «Είναι τιμή μου να ηγούμαι του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπου η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να προωθήσουμε την ηλιακή ενέργεια στην ενεργειακή αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Ο Σύνδεσμος θα ενισχύσει τις σχέσεις του με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε να διασφαλίσει ότι η ηλιακή ενέργεια θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας, θα ενδυναμώσει τις καινοτόμες τεχνολογίες και της κοινής τεχνογνωσίας για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης».

Γενικότερα, η ηλιακή ενέργεια αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ευρώπης, καθώς τουλάχιστον το 20% των αναγκών της Γηραιάς Ηπείρου θα καλύπτεται από φωτοβολταϊκά μέχρι το 2030, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη ότι θα δημιουργηθούν 500.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

 

πηγη:energypress.gr