Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2020

Μητροπολίτης Γρεβενν ΔΑΒΙΔ

πρς τν ερ κλρο κα τν φιλόχριστο λα

τς ερς Μητροπόλεως Γρεβενν.

γαπητοί πατέρες καί ελογημένοι Χριστιανοί.

            Ξημερώνει αύριο η μεγάλη μέρα του Ευαγγελισμού. Μέρα ξεχωριστή για εμάς τους Ορθοδόξους αλλά και τους Έλληνες, μέρα που αναφέρεται στην πίστη μας, αλλά και στο γένος μας. Είναι η μέρα όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα στην Παναγία μας, για τον ερχομό του Χριστού στη γη με την ενανθρώπιση Του, αλλά και η μέρα κατά την οποία το γένος των Ελλήνων άρχισε επίσημα την επανάσταση για την ελευθερία του.

            Φέτος, όμως, η γιορτή του Ευαγγελισμού είναι ιδιαίτερη για όλους μας. Οι ναοί θα είναι άδειοι από πιστούς, η Θεία Λειτουργία από σύναξη πιστών θα είναι προσωπική προσευχή “κατ’ οίκον”, οι καμπάνες θα σιγήσουν, οι δοξολογίες δεν θα προσφερθούν, και η τιμή στους προγόνους μας δεν θα είναι ούτε με κατάθεση στεφανιών και παρελάσεις, αλλά με αναστεναγμούς και στενάχωρες ενθυμήσεις. Όμως μπορούμε ο καθένας μας και το χρέος προς τους προγόνους να εκφράσουμε, με τον απλό τρόπο να βάλουμε όλοι μας την Ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας, αλλά και την αγάπη μας προς την Παναγία να φανερώσουμε, ανάβοντας το κερί της προσευχής και προσφέροντας το θυμίαμα του σεβασμού και της ευλάβειας μας στο σπίτι.

            Ο αρχάγγελος Γαβριήλ είπε στην Παναγία τον σωτήριο χαιρετισμό “Χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου”, σε μας σήμερα λέει “Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου”, ώστε με πνεύμα “σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης” να ξεπεράσουμε και αυτήν την δοκιμασία και σύντομα να ζήσουμε, για την ωφέλεια των ψυχών μας και το καλό της σωματικής υγείας μας, την κάθε είδους πολυπόθητη και σωτήρια ελευθερία μας.

            Χρόνια πολλά, καλά, ευλογημένα, γεμάτα υγεία “ψυχής και σώματος” αγαπητοί μου αδελφοί και η Παναγία βοήθεια μας.

Με εγκάρδιες πατρικές ευχές

Ο Επίσκοπος και Πνευματικός σας πατέρας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΑΒΙΔ

Δείτε ακόμα