Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΕΥΑ Γρεβενών: Έκτακτα Μέτρα Πρόληψης Προστασίας λόγω του COVID 19 (Κορωνοϊός)

Έκτακτα Μέτρα Πρόληψης Προστασίας λόγω του COVID 19 (Κορωνοϊός)
Εκ της διευθύνσεως της ΔΕΥΑ Γρεβενών ανακοινώνεται ότι:

Α. Λόγω των εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας του Κορωνοϊού (Covid 19) συνίσταται στους συνδημότες μας να παραμένουν στο σπίτι τους. Έτσι για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με το αντικείμενο της υπηρεσίας μας παρακαλούνται να το αναφέρουν είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα:
1. Για θέματα που αφορούν καταναλώσεις, διακοπές, επανασυνδέσεις κλπ στο 24620-25433.
2. Για βλάβες στο 24620-25435 και 6972255325.
Είτε ηλεκτρονικά στο mail deyagrevena@yahoo.gr

Β. Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται απρόσκοπτα, για να διασφαλιστεί για όλο αυτό το χρονικό διάστημα η συνεχής ύπαρξη νερού στα σπίτια των καταναλωτών, που είναι τόσο πολύτιμο για την καταπολέμηση της πανδημίας. Οι καταναλωτές από τη μεριά τους θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της επιχείρησης και ειδικά στο οικονομικό κομμάτι αφού η άρτια λειτουργία της επιχείρησης είναι συνυφασμένη με αυτό. Πρόκειται για μία δημοτική επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα που διέπεται από τους κανόνες της ανταποδοτικότητας. Παρόλα αυτά καλούμε τους καταναλωτές μας να επιλέγουν την εξόφληση των λογαριασμών τους με ηλεκτρονική εξόφληση (e-banking , winbanking κλπ) κατά την οποία δεν θέτουν σε κίνδυνο ούτε τους εαυτούς τους ούτε τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας. 
Γ. Συνίσταται σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες τα οποία δεν πρέπει να κυκλοφορούν πολύ αυτό το διάστημα, αν δεν μπορούν να κάνουν χρήση εξόφλησης των λογαριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο, να μην θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για την εξόφληση του λογαριασμού ύδρευσης. Αυτό μπορεί να γίνει μετά το πέρας αυτής της δύσκολης περιόδου χωρίς καμία επίπτωση. 
Δ. Τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί σταδιακά η ποσότητα του υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο της πόλης, που είναι οικισμός άνω των 3.000 κατοίκων, σε εφαρμογή της Εγκυκλίου με αρ. πρωτ. Δ1(δ)/ΓΠ16481/14-3-2020 του Υπουργείου Υγείας. Η ποσότητα του υπολειμματικού χλωρίου στα ακρότατα σημεία του δικτύου ύδρευσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,2 mg/l ή κατά τις συστάσεις του Π.Ο.Υ. τουλάχιστον 0,5 mg/l. Οι ποσότητες αυτές δεν είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία αντίθετα είναι αυτές που συνίστανται από το αρμόδιο υπουργείο. Οι καταναλωτές αν και είναι ελεύθεροι να επιλέξουν δεν πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν νερό του δικτύου λόγω της οσμής που οφείλεται στο χλώριο. Ανάλογα μέτρα αύξησης του υπολειμματικού χλωρίου θα παρθούν και για τα υπόλοιπα Δ.Δ.    
Ε. Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές μας και ειδικότερα αυτοί που κατοικούν σε μονοκατοικίες είτε στην πόλη είτε στα υπόλοιπα Δ.Δ. να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης. Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα κρατήσει αυτή η κατάσταση θα πρέπει να περιορίσουμε όλοι μας τις καταναλώσεις νερού σε κήπους, προκήπεια και περιβάλλοντες χώρους για να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή οι απαραίτητες ποσότητες νερού για την υγιεινή όλων μας. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν ειδικά για φέτος στους κήπους που είθισται να καλλιεργούνται στα χωριά μας. 
 
Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών πρώτο και κύριο μέλημα μας αποτελεί η υγεία όλων μας.
 

Εκ της διευθύνσεως της ΔΕΥΑ Γρεβενών ανακοινώνεται ότι για την προστασία των συνδημοτών μας και όλων των κατοίκων του Δήμου μας το ταμείο έναντι ρολογιού – πλατείας λαχαναγοράς θα παραμείνει κλειστώ μέχρι νεοτέρας.

Συστήνουμε τους καταναλωτές μας να επιλέγουν την εξόφληση των λογαριασμών τους με ηλεκτρονική εξόφληση (e-banking , winbanking κλπ) κατά την οποία δεν θέτουν σε κίνδυνο ούτε τους εαυτούς τους ούτε τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας.

Για όσους δεν μπορούν να κάνουν χρήση του ανωτέρω τρόπου μπορούν να επιλέξουν έναν από τους παρακάτω τρόπους.

  1. Το ταμείο στα κεντρικά της επιχείρησης που θα παραμείνει ανοιχτό λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
  2. Τα ταμεία των τραπεζικών ιδρυμάτων.
  3. Τα ΕΛΤΑ.

Για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα και για όσες μέρες διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του Covid 19 παρακαλούμε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα τηλ εξυπηρέτησης των δημοτών στο τηλ. 24620-25433 και για βλάβες στο τηλ. 24620-25435 και να μην συναθροίζεστε σε μικρούς και κλειστούς χώρους.

Η συνεργασία και η υπευθυνότητα όλων μας είναι απαραίτητη και σε αυτή τη μάχη.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ευχόμαστε σε όλους μας γρήγορα να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας δυνατοί και υγιείς.

 
 

Δείτε ακόμα