Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μητροπολίτης Γρεβενών ΔΑΒΙΔ: Αναστέλλονται όλες οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

O Μητροπολίτης Γρεβενών ΔΑΒΙΔ
 
πρὸς τὸν Ιερό κλήρο καὶ τὸν φιλόχριστο λαὸ
 
της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.
 
 
 
Αγαπητοί πατέρες και ευλογημένοι Χριστιανοί,
 
  
Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, με επίγνωση των δυσκολιών και της δοκιμασίας, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, εξαιτίας της εμφάνισης του κορονοϊού και κατόπιν των αποφάσεων της Πολιτείας για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων και την αναστολή ποικίλων δραστηριοτήτων, καθώς και την διατύπωση αυστηρών συστάσεων για την υγιεινή των ανθρώπων, αποφασίζει εντός των ορίων της τοπικής Εκκλησίας, την λήψη κάποιων μέτρων που θεωρούμε απολύτως απαραίτητα προκειμένου να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια.
 
 
 Ειδικότερα: 
 
 
Μέχρι την 31η Μαρτίου 2020 αναστέλλονται όλες οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Πιο συγκεκριμένα αναστέλλονται:
 
·         Οι δράσεις του Κέντρου Νεότητας (Κατηχητικές ομάδες, Σχολή Γονέων, εργαστήρια Ρομποτικής, Σκακιού και τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας κ.ο.κ.).
 
·         Οι κατηχητικές συνάξεις στα χωριά της Επαρχίας μας.
 
·         Ενοριακές εορτές κατηχητικών για την 25η Μαρτίου.
 
·         Οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί και οι αντίστοιχες ομιλίες τις Κυριακές.
 
  
 
Αναστέλλεται, επίσης, το υπάρχον πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών που αφορά στην περίοδο αυτή. Θα ανακοινώνεται ξεχωριστό εβδομαδιαίο πρόγραμμα ακολουθιών.
 
  
Για οποιαδήποτε αλλαγή, θα βγει σχετική ανακοίνωση και για κάθε εξαίρεση και ειδική περίπτωση απαιτείται συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη και άδεια του Μητροπολίτου.
 
  
Τα προγράμματα των Ιερών Ναών αναπροσαρμόζονται, κατόπιν εγκυκλίου οδηγίας προς τους Εφημερίους των ενοριών μας, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους ενορίτες τους για τις όποιες σχετικές αλλαγές.
 
  
Θερμή παράκληση να προσέξουν πάρα πολύ όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Προτείνουμε θερμά να αποφύγουν να έρχονται στις ακολουθίες για όσο καιρό χρειάζεται η αποκατάσταση της υγείας τους, ώστε και οι ίδιοι να προστατευθούν και τους υπόλοιπους να προστα­τεύ­σουν. “Οι υγιείς προσεύχονται για τους ασθε­νείς από τον ναό και οι ασθενείς για τους υγιείς και τον εαυτό τους από το σπίτι”.
  
 
Κάθε μέτρο που χτυπά την πίστη και την ελπίδα μας στον Κύριο μας, κάθε τι που προσβάλλει την θεία κοινωνία και τα μυστήρια είναι απορριπτέο. Κάθε τι που σέβεται την κοινωνία και τον συνάνθρωπο αποτελεί έκφραση αγάπης και στον Θεό.
 
        
 
Μέ πατρικές ευχές καί ευλογίες
 
Ο Επίσκοπος καί Πνευματικός Πατέρας σας
 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
 
 
 
Ο ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΑΒΙΔ