Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Επισκέψεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ε1΄τάξη          

Το πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε1΄) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιεί το Σχολικό Έτος 2012-2013 δραστηριότητα με τίτλο:  «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου».

 

Στα  πλαίσια αυτής της  δραστηριότητας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, μαζί με το δεύτερο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε2΄) και σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Γρεβενών, πραγματοποιήσαμε δραστηριότητα με θέμα “τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία του τόπου μας”.

Στην αρχή επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Γρεβενών, όπου μας έγινε παρουσίαση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων του τόπου μας. Στη συνέχεια, μαζί με τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Γρεβενών, επισκεφτήκαμε τη Μονή της Ζάβορδας του Οσίου Νικάνορα. Εκεί μας υποδέχτηκε ο καλόγερος της Μονής Πατήρ Τιμόθεος. Αφού μας κέρασε όλους, κατόπιν μας  ενημέρωσε αναλυτικά για την ιστορία της  Μονής και τη λειτουργία της. Μετά μας ξενάγησε σε όλους τους ιερούς χώρους και τα μνημεία της Μονής. Ήταν κατά κοινή ομολογία μια επιτυχημένη  διδακτική επίσκεψη και πιστεύουμε ότι αποζημίωσε τους μαθητές για την κούραση της διαδρομής, ενώ να σημειώσουμε ότι παρεμπιπτόντως είχαμε και την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά την τεχνητή λίμνη του Ιλαρίωνα και το υπέροχο ανοιξιάτικο τοπίο της περιοχής. Γι’ αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον Πατήρ Τιμόθεο για την άψογη υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία, καθώς και τους υπεύθυνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Γρεβενών.

Περισσότερα, καθώς και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας http://2dim-greven.gre.sch.gr/E1%20taksi%202012.htm

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος Καραλιόλιος