Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, απεργούμε για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση ένα Νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν καταργεί το Νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει τις δικαστικές διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.
Προπαγανδίζει στα ΜΜΕ και υπόσχεται ψέματα στο λαό ότι θα δώσει αυξήσεις με το νέο Νόμο όταν πριν από λίγο ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020 μειώσεις ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Το νομοσχέδιο αποδεικνύει τη συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων και σχεδιασμών με κυβερνήσεις είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδιασμένα επιδιώκουν να μετατρέψουν την εδώ και πάνω από έναν αιώνα συλλογική κατάκτηση της προστασίας των εργαζομένων, από κοινωνική σε ατομική υπόθεση.
Με το νέο Νόμο:
1. Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.
2. Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
3. Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.
4. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.
5. Καταργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.
6. Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.
7. Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη ζωή μας: την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές. Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες αναπληρωτές και συμβασιούχους συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε τέλος της ολιγόμηνης σύμβασης τους, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα).
Ποιος συμβασιούχος συνάδελφος, ποιος νέος άνθρωπος που βλέπει κάθε 6 και 8 μήνες να λήγει η σύμβασή του, που κάνει λίγα ημερομίσθια το χρόνο, μπορεί να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας; Κανείς!
Γι’ αυτό η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αποσιωπούν σκόπιμα ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επηρεάζει άμεσα και την Κοινωνική Ασφάλιση, διότι οι συγκροτημένες εργασιακές σχέσεις, η πλήρης και σταθερή εργασία δεν παρέχει μόνο διασφαλίσεις για τη μισθωτή εργασία, αλλά στηρίζει και την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ καθώς και Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα για την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020 και όλοι μαζί

Να διεκδικήσουμε:
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφα-λιστικών μνημονιακών νόμων.
• Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
• Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση.
• Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα αποθεματικά.
• Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην πλατεία Λαχαναγοράς την ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ και ώρα 10.30 πμ

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                    

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ  ΤΜΗΜΑ  Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ