Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η επιστολή του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών

Με αφορμή την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 για το  Φυσικό Αέριο και  το Μεταναστευτικό και την ενδεχόμενη εγκατάσταση νέων δομών στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Γρεβενών,   ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης απέστειλε προς το δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω επιστολή.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κατέστη δυνατό να είμαι παρών λόγω των αυξημένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων μου. Καθώς όμως τα θέματα προς συζήτηση είναι εξαιρετικά σημαντικά και αφορούν το σύνολο των πολιτών των Γρεβενών, θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να τοποθετηθώ τόσο για το ζήτημα του Φυσικού Αερίου, όσο και για το θέμα των μεταναστών.

Το φυσικό αέριο συνιστά την καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας -μετά τις ανανεώσιμες μορφές- ενώ ταυτόχρονα η επιλογή του σηματοδοτεί και τον απαραίτητο δρόμο που πρέπει να διανυθεί για τη μετάβαση από τις συμβατικές μορφές ενέργειας. Αποτελεί την κυρίαρχη ενεργειακή επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι απόλυτα συνυφασμένο με την έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης, για την οποία εξάλλου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαρχής συντάξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Ειδικότερα για τα Γρεβενά, τόσο η γεωγραφική θέση του νομού μας, όσο και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν επιτάσσουν την κατά προτεραιότητα ένταξη τους στο πλάνο της ενεργειακής αναβάθμισης που ήδη συντελείται σταδιακά σε όλη την χώρα. Η διεργασία που ήδη έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί, οφείλουν και πρέπει να αξιοποιηθούν για το έργο αυτό, καθώς θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και θα συμβάλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νομού μας. Για τον λόγο αυτό, οποιαδήποτε αδικαιολόγητη παρακώληση της υλοποίησης του έργου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Συνεπώς, συντάσσομαι με το δίκαιο αίτημά σας και διατυπώνω την έμπρακτη στήριξή μου όπου χρειαστεί ώστε το έργο να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Ταυτόχρονα καλώ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να στηρίξει και αυτή από την πλευρά της τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής των Γρεβενών, καθώς το συγκεκριμένο έργο στα Γρεβενά είναι ώριμο και δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί η υλοποίησή του με άλλους νομούς της Περιφέρειας όπου ενδεχομένως οι μελέτες βρίσκονται σε πιο πρώιμο στάδιο.

Όσον αφορά το θέμα των μεταναστών, η πάγια θέση μου είναι γνωστή και ξεκάθαρη ήδη από την προεκλογική περίοδο και έχει διατυπωθεί επισήμως τόσο μέσω των Ερωτήσεων μου προς τη Βουλή των Ελλήνων και τους αρμόδιους Υπουργούς, όσο και μέσα από κάθε δημόσια τοποθέτησή μου. Οι μετανάστες που διαμένουν στα πολυτελή ξενοδοχεία του ορεινού όγκου θα πρέπει να μετακινηθούν. Δεν νοείται οικονομική ανάπτυξη για τον Νομό μας, αν ο ένας από τους βασικούς πυλώνες προς αυτή την κατεύθυνση που είναι ο τουρισμός, καταδικάζεται με αυτό τον τρόπο και εξαιτίας των επιλογών λίγων ιδιωτών οι οποίοι προτάσσουν το πρόσκαιρο προσωπικό οικονομικό όφελος έναντι της κοινής ευημερίας. Το τουριστικό προϊόν των Γρεβενών, με το προβάδισμα που παρέχουν το ίδιο το φυσικό κάλλος και τα υπόλοιπα προτερήματα του τόπου μας, έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, να ενισχυθεί συνολικά η τοπική οικονομία και να σταματήσουν να ερημώνουν οι πόλεις και τα χωριά μας. Γι’ αυτό για μία ακόμη φορά θα ήθελα να μεταφέρω το μήνυμα, ότι με όραμα και συγκεκριμένη ατζέντα ο νομός μας μπορεί να αλλάξει σελίδα και μεσοπρόθεσμα, όχι μακροπρόθεσμα, να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη για όλους.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δείτε ακόμα