Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τι συμβαίνει στις φυλακές Φελλίου ;

Πολλά τα ερωτήματα που γεννώνται, με αφορμή τα δημοσιεύματα των έντυπων και ηλεκτρονικών εφημερίδων για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Φελλίου και για την αντιμετώπιση των ανδρών της ΕΚΑΜ προς τους κρατουμένους.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης διέταξε ΕΔΕ εις βάρος των ΕΚΑΜ για την έφοδο στις φυλακές Γρεβενών, έπειτα από καταγγελίες πως χρησιμοποίησαν…

συσκευές ηλεκτροσόκ κατά την επέμβαση τους.

Σύμφωνα με το Olympia.gr «…παρόντες στους ελέγχους που έγιναν ήταν τόσο ο Διευθυντής των Φυλακών, όσο και ο Εισαγγελέας Ι. Παΐσιος, οι οποίοι δε φαίνεται πως σημείωσαν κάτι μεμπτό. Μάλιστα, ο Διευθυντής των φυλακών στην αναφορά του ξεκαθαρίζει πως δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε μεμπτό στην επέμβαση στις φυλακές γεγονός που εκθέτει τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Οι απορίες μάλιστα γίνονται ακόμα περισσότερες αν αναλογιστεί κανείς πως ο Αντώνης Ρουπακιώτης είναι πολιτικός προϊστάμενος τόσο του Εισαγγελέα, όσο και του Διευθυντή των φυλακών και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τους καλέσει στο γραφείο του να τον ενημερώσουν».

 

Ωστόσο όπως αναφέρει η zougla.gr,   «συνδικαλιστικός εκπρόσωπος σωφρονιστικών υπαλλήλων στα Γρεβενά είπε στην εφημερίδα «το Βήμα»:  «Κι όμως υπήρξε μαζική κακοποίηση κρατουμένων με ηλεκτρικούς εκκενωτές – και όχι μόνο – σε μια ακτίνα των Φυλακών των Γρεβενών κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από φύλακες και άνδρες των ΕΚΑΜ το προηγούμενο Σάββατο. Οι καταγγελίες που έχουν κάνει κρατούμενοι ευσταθούν. Αρχικά νομίζαμε ότι ήταν σκόπιμες ή υπερβολικές, όμως μετά μας μίλησαν συνάδελφοί μας για αγριότητες. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να σκίζουν οικογενειακές φωτογραφίες των κρατουμένων, να σπάνε προσωπικά τους αντικείμενα και να λερώνουν επίτηδες τα ρούχα τους. Επιπλέον, χλεύαζαν έναν 60χρονο κρατούμενο που έδειχνε έντρομος από τη συμπεριφορά των φρουρών και των αστυνομικών».