Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γιορτή Τριών Ιεραρχών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Η εκκλησία μας και η παιδεία γιορτάζουν σήμερα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Οι τρεις επιφανείς ΄Αγιοι, ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός, αναδείχθηκαν οι πιο σημαντικοί εκκλησιαστικοί πατέρες. Και οι τρεις έδειξαν προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία και η ζωή τους ήταν γεμάτη από αγώνες. Τα συγγράμματα τους έδωσαν αίγλη στη χριστιανική παιδεία.

Τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών καθιέρωσε ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Κομνηνός το 1100 μ.χ. για να τιμηθούν οι Τρεις

μεγάλοι ΄Αγιοι της εκκλησίας και να σταματήσουν οι έριδες μεταξύ των πιστών με το ποιος από τους Τρεις είναι ο πιο σπουδαίος.

Το 1842 το πανεπιστήμιο Αθηνών καθιέρωσε την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ως ημέρα αφιερωμένη στην παιδεία και τα γράμματα.

΄Ετσι λοιπόν, με μεγάλη χαρά οι μαθητές και μαθήτριες της τάξης Στ παρουσίασαν την Πέμπτη  30 Ιανουαρίου 2020, τη γιορτή που είχαν ετοιμάσει με τη δασκάλα τους, Νεκταρία Κόγιου για τους προστάτες των Γραμμάτων και των Τεχνών..

Σε μια εποχή που οι πνευματικές αξίες έχουν υποτιμηθεί και κυριαρχούν οι υλικές, χρειαζόμαστε τέτοιους Αγίους, σοφούς, ειλικρινείς και ασυμβίβαστους, για να οδηγήσουν τα παιδιά μας στο σωστό τρόπο ζωής.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και πολλές ευχές για όλη τη σχολική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

Ο Διευθυντής

Φώτιος Μπαζάκας

 

Με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, το σχολείο μας επισκέφθηκε ο Ιερέας π. Γάκης Θωμάς, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας  κ.κ. Δαυίδ το πρωί της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2020.

Ο π. Θωμάς μίλησε στα παιδιά για το νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, διάβασε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου και τελέστηκε αρτοκλασία με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.

΄Ηταν μια πρωτοβουλία πρωτόγνωρη και αξιέπαινη.

 

Δείτε φωτογραφίες

 

Ο Διευθυντής

Φώτιος Μπαζάκας

https://www.youtube.com/embed/djhfzy_mFyE

https://www.youtube.com/embed/WmZuuy4DdH0https://www.youtube.com/embed/IzF-Z9K95Fw

https://www.youtube.com/embed/9lZrgQo2IiA

https://www.youtube.com/embed/UUTNZ7dfIzw