Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αφοπλιστική και “εκ βαθέων” συνέντευξη της δημοσιογράφου Βίκυς Παπαλουκά -Δίνει απαντήσεις για όλους και για όλα!

Η δημοσιογράφος και υπεύθυνη γραφείου Τύπου στο βουλευτικό γραφείο του Ανδρέα Πάτση της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Παπαλουκά απαντάει για όλους και όλα .

Είναι ευγενής, εμφανίσιμη και πολύ ειλικρινής . Δεν μασάει τα λόγια της και όπως θα καταλάβετε από την παρακάτω συνέντευξη από τη δυναμική της προσωπικότητα δεν λείπει το συναίσθημα αλλά και το ένστικτο, στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν όχι μόνο στη προσωπική της ζωή αλλά και σε κάθε επαγγελματική της δραστηριότητα.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Κυρία Παπαλουκά έχετε αναλάβει την ευθύνη ενός βουλευτή που εκλέχθηκε σε έναν από τους δυσκολότερους -σε πολλά επίπεδα- νομούς της χώρας καθώς όχι μόνο τα Γρεβενά αποτελούν μονοεδρική περιφέρεια, αλλά τον λιγότερο δυνατά εξοπλισμένο από ομάδα ανθρώπων Παράλληλα με τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες στην Αθήνα, ταξιδεύετε πολύ συχνά τόσο στα Γρεβενά, όσο και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, συνεπώς προκύπτει εύλογα το ερώτημα πώς καταφέρνετε να ανταποκρίνεστε σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις επιτυγχάνοντας μάλιστα τόσο άρτια αποτελέσματα;

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Οι προκλήσεις αυτές όχι μόνο αποτελούν κίνητρο για εμένα, αλλά μου δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίζω.
Εξάλλου όσο περισσότερες είναι οι προκλήσεις, τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον! Η αγάπη μου για τη Μακεδονία μας και η τιμή που αισθάνομαι όταν υπηρετώ και αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό τον σκοπό είναι ο κινητήριος μοχλός για ένα ¨αθλητή ¨του είδους μου.
Στην Αθήνα βρίσκονται τα κέντρα των αποφάσεων και η καθημερινή μου δραστηριότητα αφορά μια διαρκή προσπάθεια για την επίλυση όσο το δυνατό περισσότερων ζητημάτων. Στα Γρεβενά χτυπάει η καρδιά μου και κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί συναισθάνομαι τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το πανέμορφο μέρος της Μακεδονίας μας και που δυστυχώς τους έχουν καταδικάσει να ζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Παράλληλα είστε και η σύζυγος του βουλευτή. Αυτό δεν είναι λίγο ριψοκίνδυνο σε ό τι αφορά τους καλοθελητές αλλά και την αντιπολίτευση του Σύριζα που μόλις άφησε την εξουσία και δεν του αρέσει καθόλου αλλά ακόμα και τους εσωτερικούς εσωκομματικούς αντιπάλους που παραμονεύουν δυστυχώς σε όλα τα πολιτικά
κομματικά γραφεία;

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Αυτά είναι τα πιο ωραία. Πραγματικά κάνουμε Πρώτο θέμα ακόμα και ένα σχόλιο σε σοσιαλ μιντια (φεισμπουκ σαιτ κτλ .) Τα τοπικά μέσα και ομάδες και μηχανισμοί που προαναφέρατε είναι πάντα σε εγρήγορση και μεταφράζουν κατά το δοκούν …
Από την άλλη αυτό επιβεβαιώνει ότι κάτι κάνουμε καλά και έχουμε και την προσοχή τους, αλλά και την κρίση τους .

ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Πριν λίγες μέρες υπήρξαν πάλι αντίστοιχα δημοσιεύματα που έφεραν τις συζητήσεις στα καφενεία των Γρεβενών ότι κάνατε επέμβαση κατά την κρίση σας ως προς τον βουλευτή. Φυσιολογικό μεν για εμάς που το καταλαβαίνουμε ως δημοσιογράφοι και άνθρωποι που έχουν περάσει από μεγάλα γραφεία τύπου Υπουργείων ή πολιτικών Οργανισμών ότι επιβάλλεται άμεση απάντηση στήριξη και επιχειρήματα .

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Ασφαλώς και είναι δουλειά μου, όχι μόνο δική μου αλλά και των υπόλοιπων συνεργατών του βουλευτικού γραφείου γι’ αυτό άλλωστε είμαστε και δίπλα στον βουλευτή. Είναι όμως και κάτι ακόμα.
Εμείς που είμαστε η ομάδα του, που τον στηρίζουμε στον αγώνα που δίνει για τα Γρεβενά, οφείλουμε να απαντάμε και σε τυχόν απορίες, να εξηγούμε όταν οι συμπολίτες μας ζητούν διευκρινίσεις και να ενημερώνουμε για το ό,τι συμβαίνει. Ο κόσμος ρωτάει και θέλει απαντήσεις . Ακόμα και όταν εκφράζεται λίγο άκομψα, είναι προτιμότερο να δίνονται απαντήσεις από το να μένει αναπάντητο οποιοδήποτε ερώτημα, εύλογο ή μη. Εξάλλου, ούτε για τον κόσμο των Γρεβενών είναι ωραίο να αναρωτιέται γιατί κανείς δεν απαντάει, όταν μάλιστα υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων και υποστηρικτών, στην οποία φυσικά ανήκω και η ίδια προσωπικά.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Η ρετσινιά του προεκλογικού αγώνα “ξένος” διότι δεν είναι η μόνιμη, αλλά η εξοχική σας κατοικία στα Γρεβενά, έφυγε;

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Σε όλα τα χωριά που έχουμε πάει τα τελευταία 10 χρόνια ο Ανδρέας ερωτάται γι’ αυτό και απαντάει πάντα με την ίδια αληθινή προσωπική του ιστορία. Όσοι συζήτησαν μαζί του προεκλογικά, όσοι τον άκουσαν στην κεντρική του ομιλία, αλλά και όσοι συνομιλούν ακόμα και τώρα μαζί του, είναι βέβαιο ότι την έχουν ακούσει. Είναι η ιστορία της ζωής του, είναι το αίμα και η καρδιά του που μιλούν.

<<……Είμαι ο Ανδρέας Πάτσης κατάγομαι……… από τα Γρεβενά οι δικοί μου φύγαν ξυπόλητοι τσοπάνηδες για να μας μορφώσουν και να μας σπουδάσουν για να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από αυτούς για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο σε τούτο τον παρατημένο τόπο και έχω χρέος τιμής να το κάνω πράξη………
Αφού έφτασα ψηλά να μην ξεχάσω και να μοιραστώ και να βοηθήσω και να σταθώ με όποιο τρόπο μέσα και έξω από την πολιτική που μόλις ανέλαβα μόνο έξι μήνες …αλλά όλα τα χρόνια είμαι δίπλα στον τόπο μου με πράξεις ενεργός πάντα από κάθε μετερίζι . >>

Όπως καταλαβαίνετε κύριε Αντωνίου, ο Ανδρέας Πάτσης δεν έχει να κερδίσει κάτι από την πολιτική, αλλά μόνο να προσφέρει. Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μια λαμπρή καριέρα ως δικηγόρος και έχοντας διανύσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, αισθάνεται ότι έχει έρθει η στιγμή να εκπληρώσει το «πατρογονικό του χρέος», να προσφέρει στον τόπο από όπου προέρχεται η οικογένεια του, εκεί όπου βρίσκονται οι ρίζες του. Δεν είναι μόνο σημαντικό για τον καθένα μας να μην
ξεχνάει από που ξεκίνησε. Είναι και αξιέπαινο, έχοντας καταφέρει ο ίδιος να προοδεύσεις, να επιθυμείς να επιστρέψεις κάτι στην κοινωνία, να εργαστείς για τα ζητήματα που την απασχολούν, να προσπαθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις να βρεις λύσεις. Και μακάρι τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν και άλλοι στο μέλλον. Όσο για το θέμα της εγγύτητας, ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι καλώς ή κακώς στην Αθήνα βρίσκονται τα κέντρα των αποφάσεων. Εξάλλου, στα Γρεβενά βρίσκεται πολλές ημέρες κάθε μήνα και έχει πλήρη εικόνα για τα όλα τα θέματα και τα μεγάλα αλλά και μικρότερα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Κλείνοντας τη συνέντευξη η Βίκυ Παπαλουκά λέει με νόημα «Σε ό,τι αφορά τώρα τον άνδρα Ανδρέα Πάτση για πάντα στις φλέβες του θα κυλάει το Γρεβενιώτικό αίμα, για πάντα στην καρδιά του θα χτυπάει το κλαρίνο. Αυτή του η αγάπη με έκανε να αγαπήσω τα Γρεβενά διπλά και δεν με νοιάζει ούτε να τσαλακωθώ ούτε να τα βάλω και με λύκους για τον βουλευτή μας!»

Για τα Γρεβενά πάντα σε εφημερία Υπεύθυνη Γραφείο Τύπου Βίκυ Παπαλουκά

πηγη: https://ellinismos-orthodoxia.gr/