Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δήμου Γρεβενών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Δ Ελευθέρου καλεί όλους τους Πρόεδρους των Δ.Δ του Δήμου Γρεβενών στις 24-01-2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 4:00 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου.
Εκεί θα γίνουν ομιλίες από τους Προέδρους των Δ.Δ. του Δήμου.
Κατόπιν αφού επιλεχθεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, πλέον θα είναι υπεύθυνη για τον Συντονισμό των Αγώνων των δίκαιων αιτημάτων των Δ.Δ του Δήμου Γρεβενών.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
Δήμου Γρεβενών.

Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, αίσθηση των υποχρεώσεων και του καθήκοντός μας να πάρουμε την ιστορική απόφαση για την συγκρότηση της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα» Σ.Ε.Α.
Με το κοινό αίσθημα των ενεργών πολιτών των Προέδρων των Δ.Δ. του Δήμου Γρεβενών ότι έχουμε να πούμε, να προτείνουμε και να κάνουμε πολλά στο επίπεδο των ιδεών, των προτάσεων, του προγράμματος, του σχεδίου της πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνισθούμε να συμμετέχουμε για να τα πραγματοποιήσουμε όταν μάλιστα τα χωρία μας διανύουν περίοδο μεγάλης και παρατεταμένης συλλογικής ξηρασίας.
Αυτό το προσκλητήριο, αυτό το μήνυμα, τη συνάντηση.
«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ» θέλω να εκφράσω για να οικοδομήσουμε ένα νέο συλλογικό όργανο.
Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας, να δώσουμε τη δική μας μάχη, να ανοίξουμε ένα παράθυρο στην ελπίδα σ’ αυτή την εποχή της κρίσης του πρώτου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν μας ταιριάζει η μοιρολατρία που εναποθέτει στους άλλους την λύση των δικών μας προβλημάτων.
Απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους Προέδρους των Δ.Δ. του Δήμου μας ανεξάρτητα από κομματική ένταξη, σ’ αυτούς που θέλουν να ζήσουν τη ζωή ως δημιουργοί και όχι ως θεατές.
Καλώ όλους τους Προέδρους σ’ ένα προσκλητήριο συστράτευσης για μεγάλους αγώνες. Είναι η μόνη λύση.
Εκείνο όμως στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι:
Φθάσαμε στο οριακό σημείο – Δεν πάει άλλο ο συνεχείς δρόμος να αλλάξει τα δεδομένα η Αυτοδιοίκηση να φύγει μπροστά να πάρει πρωτοβουλίες.
Όλοι οι Πρόεδροι οφείλουμε να κινηθούμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που μας χρωστάει ο Δήμος, να κάνουμε την καινοτομία τρόπο ζωής, αυτά που χρωστάμε στους ανθρώπους του μόχθου, στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, στους χωριανούς μας, στους δημότες του Δήμου μας.
«Σβήσανε τα χωριά μας μαράζωσε η πόλη» Οι Πρόεδροι να πάρουμε πρωτοβουλίες, να φροντίσουμε εμείς την καθημερινότητα των χωριανών μας αλλά παράλληλα να μιλήσουμε για ανάπτυξη και απασχόληση να συνεργαστούμε με τους παραγωγικούς φορείς που είναι οι Αγρότες, που είναι η Κινητήριος δύναμης της Ανάπτυξης, που είναι η βιομηχανία του Δήμου μας.
Μπορούμε να συνεννοηθούμε συνεργασθούμε, να ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΜΕ να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές Τα Δημοτικά Διαμερίσματα πρέπει να διεκδικήσουμε με Νομοθετική και οικονομική αυτοτέλεια, συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, σχέσεις ισορροπίας και αμοιβαίου σεβασμού σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση τα νέα δεδομένα να είναι ταυτοχρόνως και εφαλτήριο για νέες στοχεύσεις.
Τι είναι αυτό που χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση
«Πολλά, αλλά τα βασικά είναι:
Αλλαγή στόχευσης και νέα ατζέντα
Μέχρι πότε θα είμαστε με αρμοδιότητες μόνο γνωμοδοτικού χαρακτήρα
Μέχρι πότε θα περιμένουμε να επιλύουμε προβλήματα σε επίπεδο διαχείρισης
Από την μια η αναγκαία παρέμβαση διαχρονικών προβλημάτων σε πεζοδρόμια , ύδρευση, καλλωπισμού του χωριού Από την άλλη όμως, η ανάγκη για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη της υπαίθρου που είναι το μοναδικό Εργοστάσιο στα Γρεβενά, η μοναδική Βιομηχανία Επενδύοντας στον πρωτόγεννη τομέα σχεδιάζουμε το μέλλον, λειτουργούμε με εξωστρέφεια.
Αγαπάμε το χωριό μας και προχωράμε. Δεν σταματάμε. Αλλά και σε αυτό χρειάζεται στήριξη. Γι’ αυτό πρέπει να πρωτοστατήσουμε να κάνουμε φορέα να κάνουμε θεσμό την Ανάπτυξη της υπαίθρου.
Ξεκινάμε θα μου επιτρέψετε να πω, έναν ανένδοτο αγώνα. Αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα. Με αξιοπρέπεια. Με στόχο την επαναφορά στα χωριά μας το παλαιό καθεστώς της πραγματικής και ουσιαστικής Αυτοδιοίκησης.
Επαναφορά του θεσμού στα χωριά μας με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Ο πρόεδρος γνωρίζει καλύτερα τις προτεραιότητες έργων από τον Δήμαρχο και θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία, σε μικρά και μεσαία έργα καταπολεμώντας την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις.
Ας οργανωθούμε μεθοδικά. Με πίστη στο δίκαιο αγώνα μας. Να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή. Να «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΜΕ» και να ξεκινήσουμε. Έτσι λοιπόν η συλλογική δράση να λάβει νέα χαρακτηριστικά με αυτοοργάνωση, και άμεση δημοκρατία , να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
«Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν ξεκίνησαν»
Αν δεν πολεμήσεις σημαίνει ότι ηττήθηκες , έχεις ήδη ηττηθεί.
Αν σταματήσεις να αγωνίζεσαι είναι σίγουρο ότι θα χάσεις.
Αν συνεχίσεις μπορεί να βγεις νικητής.
Έτσι και εμείς συνεχίζουμε.
Γιατί κανένας ανιδιοτελής αγώνας δε πάει χαμένος.
«Το να ονειρευτούμε ένα καλύτερο κόσμο δεν είναι πολυτέλεια, είναι ευθύνη. Το να αγωνισθούμε ένα καλύτερο κόσμο δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη»
Τίποτα όμως δεν χαρίζεται είναι
«η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που επιμένει»
Εγώ θα έλεγα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Γρεβενών που αντιστέκονται τα Δ.Δ. που επιμένουν.
Ελάτε τώρα να ιδρύσουμε την «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα» εκλέγοντας εδώ και τώρα το Προεδρείο για τους ανένδοτους αγώνες.

 

Ο
Πρόεδρος του Δ.Δ. Ελευθέρου

Νικόλαος Κουρτίδης