Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

4η Συνάντηση Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται η Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων (12-18 ετών). Μόνο αυτό θα μπορούσε να είναι το βιβλίο που θα συζητήσουμε στην τέταρτη για φέτος συνάντηση: το καινούριο βιβλίο της μοναδικής Άλκης Ζέη που κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου και έχει τίτλο «Ένα παιδί από το πουθενά». Από τις πιο ωραίες κριτικές που διαβάσαμε (απόσπασμα): «Η φωτεινή πλευρά της ζωής. Ο κόσμος όπως θα θέλαμε να είναι. Και θα μπορούσε να είναι, αν θέλαμε να αλλάξουμε στάση απέναντι στα πράγματα. Να τα δούμε από άλλη οπτική. Από τη σκοπιά του άλλου. Η ουτοπία μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Από εμάς εξαρτάται. Όσο πιο πολύ την επιδιώκουμε, τόσο πιο πολύ την πλησιάζουμε. Το βιβλίο που μας χαρίζει η Άλκη Ζέη είναι η επιτομή της ανθρωπιάς και της καλής προαίρεσης. Όχι τυχαία. Η ίδια στις περιπέτειες της ζωής της εισέπραξε πολλές φορές αυτή τη θετική στάση από ανθρώπους που της συμπαραστάθηκαν και, παρ’ όλες τις αναποδιές, δεν έχασε ποτέ κι εκείνη τη μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία της. Μέσω του Ίκαρου, του παιδιού από το πουθενά, μας θυμίζει ότι οικογένεια δεν είναι απαραίτητα και αποκλειστικά οι άνθρωποι που συνδέονται με δεσμούς αίματος. Μας προκαλεί να βγούμε από το καβούκι στο οποίο τείνουμε να κλειστούμε, να ξεπεράσουμε φοβίες και στερεότυπα και να αντικρίσουμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Κι αν αυτό δυσκολεύονται να το κάνουν οι μεγαλύτεροι, τουλάχιστον ας το προσπαθήσουν οι μικρότεροι, γιατί αυτοί είναι η αυριανή κοινωνία. Η Άλκη Ζέη δεν γίνεται ποτέ διδακτική, επιδιώκει όμως να παραδίδει με τον δικό της τρόπο αξίες και πρότυπα στη νέα γενιά.» (πηγή: https://diastixo.gr/kritikes/paidika/13269-paidi-apopoythena)

Σε κάθε συνάντηση υπάρχει συντονιστής για τη συζήτηση η οποία γίνεται σε χαλαρό και φιλικό κλίμα. Ελάτε και χωρίς να έχετε διαβάσει βιβλίο!

Τι είναι μία λέσχη ανάγνωσης: (Απόσπασμα από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίο υ )

Είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται τακτικά (συνήθως μία φορά το μήνα) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού. Η Λέσχη Ανάγνωσης λειτουργεί με απλό τρόπο, αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό ενδιαφέρον την ανάγνωση και τη συζήτηση. Μια ευχάριστη και εποικοδομητική απασχόληση, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των μελών της, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα, και την ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα μια ατομικής, δραστηριότητας! Καθοριστικός είναι ο ρόλος των συντονιστών, που υπενθυμίζουν ειδοποιώντας τα υπόλοιπα μέλη για την επικείμενη συνάντηση, ή συντονίζουν την κουβέντα κλπ. Περισσότερες πληροφορίες: FB “Γονείς εν δράσει (Γρεβενά)