Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Οδοντιατρική μονάδα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στο Γ. Ν. Γρεβενών».

Γίναμε το 6ο Νοσοκομείο Πανελλαδικά και το πρώτο και μοναδικό περιφερειακό νοσοκομείο, με αυτή την δυνατότητα. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως αυτά που αδυνατούν να συνεργαστούν με τον Οδοντίατρο, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται στο Γ. Ν. Γρεβενών. H εξειδικευμένη στα ΑΜΕΑ οδοντίατρος – Επιμελήτρια Β΄ κ. Κατή Βασιλική, με την χρήση των υπερσύγχρονων μηχανημάτων, θα μπορεί να προσφέρει οδοντιατρική φροντίδα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, από την Δυτική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή. Οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Νικόλαο Τζήρο που από το έτος 2000, ξεκίνησε τις προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Για την ιστορία :

•Το έτος 2000 υποβάλλεται αίτημα από τον Συντονιστή Δ/ντή Οδοντιατρικής του Γ. Ν. Γρεβενών κ. Νικόλαο Τζήρο για την δημιουργία Οδοντιατρικής μονάδας με ΑΜΕΑ.

• Το έτος 2007 αποφασίζεται η αναβάθμιση του Οδοντιατρείου, σε Οδοντιατρικό Τμήμα και η ίδρυση ειδικής μονάδας (ΑΜΕΑ).

• Το έτος 2016 ως Διοικητής του Γ.Ν. Γρεβενών, πιστεύω στην αναγκαιότητα και χρησιμότητα της δράσης αυτής και την θεωρώ ως ένα προσωπικό στοίχημα. Πιστεύω ότι τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία μπορούν μέσα από χαμηλού κόστους ενέργειες, και «εκμεταλλευόμενα» το μεράκι και την διάθεση των Ιατρών τους, να προσφέρουν έργο στους κατοίκους της περιφέρειας, γλιτώνοντάς τους από μετακινήσεις και ταλαιπωρία και παράλληλα ανακουφίζοντας τα Κεντρικά Νοσοκομεία.

• Το 2017 εντάσσουμε την προμήθεια των μηχανημάτων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Με την καθοδήγηση της κ. Βασιλικής Κατή, συντάχθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε τα μηχανήματα που θα παραληφθούν να ανταποκρίνονται πλήρως στις τελευταίες εξελίξεις .

• Το έτος 2019 μετά τις προσπάθειες όλων αυτών των ετών, αφού το πιστέψαμε και το παλέψαμε, καταφέραμε σήμερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι η επιπλέον στελέχωση της μονάδας αυτής. Ζητώ από το Υπουργείο Υγείας, στην αναπροσαρμογή των Οργανισμών των Νοσοκομείων, να προσθέσει θέσεις Οδοντιάτρων και προσωπικού προκειμένου να υπάρξει μέγιστη αξιοποίηση κι εξυπηρέτηση. Ο εξοπλισμός που παραλάβαμε είναι ο ακόλουθος:

1 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΛΗΡΕΣ ΤΡΟΧΗΛΑΤΗ ΤΑΜΠΛΕΤΑ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (Α.Μ.Ε.Α.)

2 ΚΑΘΙΣΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ

3 ΤΟΥΡΜΠΙΝΕΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΜΟ

4 ΣΥΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

5 ΜΟΤΕΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ

6 ΜΟΝΙΤΟΡ ΤV

7 ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

8 ΛΟΥΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

9 ΣΥΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΠΟΛΥΜΕΡΙΣΜΟΥ

10 Scanner – ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΚΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ

11 ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΠΛΗΡΗΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

12 ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ

13 Piezotome (ΟΣΤΕΟΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ) ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ

 

Ο Διοικητής Γ. Ν. Γρεβενών Παντελεήμων Αλεξιάδης