Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Θέμα του περιφερειακού συμβουλίου το «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό πάρκο Όρλιακα» (VIDEO)

Το θέμα της Διαβίβασης στοιχείων από τον Δήμο Γρεβενών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να προχωρήσει η πολυαναμενόμενη ένταξη του έργου «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό πάρκο Όρλιακα» στο ΕΣΠΑ και στην συνέχεια η υλοποίησή του , συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη 4-12-2019.

Παρόντες στην συζήτηση ήταν ο Δήμαρχος Γρεβενών, το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του ΕΑΠΟ καθώς και εκπρόσωποι των μελετητών του έργου.
Τα συναισθήματα από την έκβαση της συζήτησης σε όσους την παρακολούθησαν, υπήρξαν ανάμεικτα, καθώς κάποιοι αρνήθηκαν να σταθούν στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούσαν στηρίζοντας το έργο, ερχόμενοι μάλιστα σε απόλυτη αναντιστοιχία με την εξαιρετικά θετική αποδοχή της αναγκαιότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρισταμένων, το έργο με κάθε τρόπο να προχωρήσει και σύντομα να ολοκληρωθεί.
Είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο και στο οποίο έγινε αναφορά από ομιλητές που κλήθηκαν να τοποθετηθούν.

Η παρέμβαση του εκπροσώπου και αντιπροέδρου του Συλλόγου Φίλων του ΕΑΠΟ Γιώργου Νούτσου, υπήρξε καίρια σηματοδοτώντας την ανάγκη να κοιτάξουμε μπροστά, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια τα όποια προβληματα υπάρχουν να ξεπεραστούν και το έργο επιτέλους να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Θετικότατο στοιχείο όλης της συζήτησης υπήρξε η απόλυτα θετική στάση τόσο του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, όσο και των επικεφαλείς των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, Θεόδωρου Καρυπίδη και Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, που αγκάλιασαν το έργο και δεσμεύτηκαν πως θα γίνει ότι είναι δυνατό, ώστε το μεγάλο αυτό οραματικό έργο τάχιστα να γίνει πράξη.

https://www.youtube.com/embed/uGDMdozh1g0&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/embed/Xw_cFrbDB1o&feature=youtu.be

Δείτε ακόμα