Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών

Πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2019 -2020».

Αντικείμενο της σύσκεψης, στη χειμερινή περίοδο κατά την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα, ήταν ο συνολικός σχεδιασμός από κοινού, στα επίπεδα της πρόληψης, ετοιμότητας, όλων των εμπλεκομένων Φορέων με τα υλικοτεχνικά μέσα και το δυναμικό που διαθέτει πρωτίστως η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι, ώστε να γίνει ένας καλός συντονισμός προκειμένου να εξαλειφθεί ή να μειωθεί ο κίνδυνος και οι επιπτώσεις που προέρχονται από χιονόπτωση, δριμύ ψύχος, παγετό κ.λπ. Κατατέθηκαν προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο Φορέα ξεχωριστά και έγινε αναφορά στα κενά που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Στη συνάντηση που έγινε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιάτσιου, παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος, o δήμαρχος Δεσκάτης κ. Κορδίλας Δημήτριος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χατζηζήσης Λάμπρος, ο αντιδήμαρχος έργων Δ. Γρεβενών κ. Τριγώνης Χρήστος, ο διοικητής του 586 Τάγματος πεζικού Γρεβενών κ. Κούτρας Κων/νος, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Ζαψαλής Ιωάννης, ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών κ. Σιαφαρίκας Παναγιώτης, ο πρ/νος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Μπαλοδήμος Νικόλαος, ο δ/ντής Δ/κού – Οικονομικού της Π.Ε. Γρεβενών κ. Ζολώτας Δημήτριος, ο δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τάκας Νικόλαος, ο πρ/νος της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κουρέλλας Γεώργιος, o πρ/νοs Πολιτικής Προστασίας & κίνησης οχημάτων του Δήμου Γρεβενών κ. Καραϊορδανίδης Παντελής, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ κ. Τοτίδης Επαμεινώνδας, ο δ/ντής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Γρεβενών κ. Πουτακίδης Κων/νος, ο πρ/νος Α΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Γρεβενών κ. Καραγιάννης Αθανάσιος, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Αθανασίου Ιωάννης, ο αντιπρόεδρος του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας κ. Γούλας Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου κ. Τσιοτίκας Ζήσης, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Π.Ε. Γρεβενών κ. Νταγκούμας Γεώργιος, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών κ. Ζεμπίλης Γεώργιος με τον κ. Νικολαϊδη Ιωάννη, ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 Γρεβενών κ. Μησιάκας Μιχάλης, οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Τσεβεκίδης Νικόλαος, κ. Εμμανουηλίδης Γεώργιος και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών κα Παπαθεοδώρου Αλεξία.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία των συμμετεχόντων και ευχήθηκε έναν ήπιο χειμώνα.