Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2019 «10 Χρόνια Θηλάζουμε»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε σχεδόν 60 πόλεις της Ελλάδας. Φέτος η εκδήλωση ήταν επετειακή καθώς πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη φορά που μια παρέα μητέρων θήλασε οργανωμένα δημόσια. Αυτή η πρώτη «διαμαρτυρία» οδήγησε στην δημιουργία του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ που από τότε κάθε χρόνο διοργανώνει την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη τον Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους ,αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο για να συμπεριλαμβάνουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους.

Στο Πανελλήνιο αυτό δίκτυο ανήκει και η ομάδα των Γρεβενών που διοργάνωσε την εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών Φέτος όπου παρευρέθηκαν και καταγράφηκαν 16 μητέρες που ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα θηλασμού και μητρότητας γενικότερα. Εκτός από τη συζήτηση με έμπειρες θηλάζουσες μητέρες υπήρχε και έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού, τον θηλασμό τις πρώτες μέρες, τα βήματα για έναν επιτυχημένο θηλασμό, το υποστηρικτικό ρόλο της οικογένειας και το συνδυασμό θηλασμού και εργασίας.

Κατά τη συμβολική διαδικασία του ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού συμμετείχαν και καταμετρήθηκαν έντεκα μητέρες με το μικρότερο παιδί να είναι 5 μηνών και το μεγαλύτερο 3 ετών.

Η ομάδα των Γρεβενών ευχαριστεί πολύ τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και ελπίζει να προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε ακόμα περισσότερες μαμάδες και εγκύους.

Γρεβενά: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας https://www.facebook.com/groups/thilasmosgrevena/