Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, σε τέσσερις συμπράξεις σχολείων , ΕRASMUS+.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, για τα επόμενα δύο χρόνια θα συμμετέχει σε τέσσερις συμπράξεις σχολείων , ΕRASMUS+.
Στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος “Sports to educate, to integrate, to become citizens of the world”στην πόλη EBOLI, στην Ιταλία. Το πρόγραμμα αφορά στον αθλητισμό ως μέσο πολυπολιτισμικότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας και το υλοποιούν σχολεία από έξι Ευρωπαϊκές χώρες. Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες για να συζητήσουν, να σχεδιάσουν και να συντονίσουν όλες τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν. Από το σχολείο μας συμμετείχε η εκπαιδευτικός Λαδά Ζωή.
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια οι συμμετέχοντες θα συνδυάσουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και με τις παραδόσεις αυτών των χωρών με απόλυτους πρωταγωνιστές τους μαθητές. Κάθε χώρα έχει επιλέξει ένα άθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές.
Από τις 25-30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση στα Γρεβενά, με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τα σχολείο μας θα φιλοξενήσει 20 μαθητές και 10 εκπαιδευτικούς συνολικά, οι οποίοι για πέντε μέρες θα συμμετέχουν στους αγώνες που θα οργανώσει το σχολείο μας αλλά θα γνωρίσουν και τον πολιτισμό της περιοχής μας με τη διαμονή τους εδώ αλλά και με τις επισκέψεις και ξεναγήσεις που θα διοργανώσουμε.

Δείτε ακόμα