Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανδρέας Πάτσης:«Τις πταίει;» για προσφυγικό και Novartis (VIDEO)

Η χθεσινή παρουσίαση του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση στο κανάλι One με τους δημοσιογράφους κ. Παπαχρήστο και κ. Καραβάλτσιου.

Τα ιδεολογικοπολιτικά τους «ξίφη» διασταύρωσαν για προσφυγικό και υπόθεση Novartis, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

«Ήταν έτοιμη η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Απλώς, το μέγεθος του προβλήματος το αντελήφθη αφότου ανέλαβε την κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα μείζον εθνικό θέμα» σημειώνει ο γαλάζιος βουλευτής για την κυβερνητική διαχείριση στο προσφυγικό. «Ο κ. Χρυσοχοϊδης ετοιμάζει ένα σχέδιο προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά και να μεταφερθούν ισόποσα σε δομές στην ενδοχώρα πρόσφυγες και μετανάστες. Πρέπει να δούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής ξεχωριστά. Δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά το πράγμα. Δεν θέλω να πω πως φτάσαμε εδώ, αλλά το ζήτημα είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Οι περιφέρειες ενημερώθηκαν, ο σχεδιασμός υπάρχει. Όμως η μετακίνηση στην ενδοχώρα δεν είναι εύκολη διαδικασία. Δηλαδή, ποιοι δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι, πού θα μείνουν, σε ποιες περιοχές και σε τι κέντρα» προσθέτει, επισημαίνοντας την ανάγκη να προετοιμαστούν οι τοπικές κοινωνίες. «Αν γίνει ξαφνικά η μεταφορά στην ενδοχώρα θα υπάρχουν αντιδράσεις. Και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε τουριστική χώρα. Πρέπει να προσέξουμε να μην υποβαθμίσουμε το προϊόν μας αυτό» συμπληρώνει. Παράλληλα, καταλογίζει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Το παραλάβαμε. Δεν υπήρχε καμία στρατηγική. Η Ελλάδα είχε εκπέμψει σήμα ότι είναι ξέφραγο αμπέλι» ενώ σχετικά με τον εάν πρέπει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα, ο κ. Πάτσης επισημαίνει πως «δεν είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, οπότε δε νομίζω ότι χρειάζεται».

«Τα δεδομένα του 2015 ήταν πολύ διαφορετικά» τονίζει ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, για το προσφυγικό. «Τότε, υπήρχε αθρόα εισροή ανθρώπων, κυρίως Σύρων προσφύγων. Η πρώτη στάση αριστερών ανθρώπων ήταν η κοινωνική αλληλεγγύη. Δηλαδή πως θα τους φιλοξενήσουμε και θα τους περιθάλψουμε μέχρι να υπάρξουν διεθνείς συμφωνίες» προσθέτει ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Για το ζήτημα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως «στη στάση των Ευρωπαϊκών χωρών και στη γραφειοκρατία οφείλεται η καθυστέρηση επανένωσης οικογενειών. Γι’ αυτό έχουμε πολλά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη χώρα». Παράλληλα, υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση υποτίμησε το πρόβλημα. Έδειξε αργά αντανακλαστικά». Χαρακτηρίζει δε το πρόβλημα πανευρωπαϊκό και τονίζει πως «δεν αντέχει άλλους η Μόρια και η Σάμος. Ασφυκτιούν. Δεν μπορεί να την πληρώνουν μόνο τα νησιά του Αιγαίου. Πρέπει να μοιραστούμε όλοι το πρόβλημα».

Για την προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «ήταν πολιτική δειλία της κυβέρνησης το ότι δεν τόλμησαν να διώξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι πολιτική επιλογή και εμείς τη θεωρούμε πολιτική δίωξη. Εφόσον πιστεύουν ότι υπάρχει δολοπλοκία στην υπόθεση αυτή, έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί και τον Αλέξη Τσίπρα. Ούτως ώστε να δούμε εάν υπάρχει σκευωρία ή εάν πίσω από τη σκευωρία κρύβεται το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης που κόστισε στον ελληνικό λαό πολλά εκατομμύρια. Αν υπήρχε σκευωρία, θα είχαν αφήσει τους εισαγγελείς να βάλουν στο αρχείο τις υποθέσεις εφτά πολιτικών;» διερωτάται και προσθέτει πως «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και μακάρι πάντα να συνεχίσει έτσι να είναι».

«Εάν προκύψουν στοιχεία και για άλλους θα διερευνηθούν» ξεκαθαρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολιτικοί κρίνονται από το λαό στις εκλογές. Θέλει να διατηρήσει ένα κλίμα συναίνεσης και ηρεμίας. Πάντως οτιδήποτε προκύψει από τη διαδικασία θα εξεταστεί» σημειώνει, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επένδυσε πολιτικά και έντονα πάνω στο θέμα».