Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΤΖΗΖΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ως Γρεβενιώτες πρέπει να γνωρίζουμε ότι από τα βάθη των ιστορικών χρόνων με την Ήπειρο μας συνδέουν πολλά. Σε παραγωγικό , αναπτυξιακό, ανθρωπιστικό και πολιτιστικό επίπεδο η ίδια μας η σύγχρονη ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή των Ηπειρωτών. Είναι η Πίνδος ο φυσικός γεωγραφικός χώρος που έδωσε και δίνει την δυνατότητα της συμβίωσης και της κοινής αναπτυξιακής πορείας σε αγροδιατροφικό τουριστικό και όχι μόνο επίπεδο. Είναι η Εγνατία Οδός ο δρόμος που έδωσε την δυνατότητα της επιτάχυνσης των παραπάνω και θα είναι η Ε65 η οδός που θα σφραγίσει και θα μεγιστοποιήσει τελικά αυτήν την κοινή πορεία. Όλοι μας λειτουργούμε , και έτσι πρέπει , ώστε τα πεύκα του Μετσόβου να καμαρώνουν τα βουνά των Γρεβενών και τα βουνά των Γρεβενών να χαίρονται και να θαυμάζουν τα πεύκα του Μετσόβου.
Αναφορικά με την Ε65 ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε: « το συντομότερο δυνατό πρέπει να γίνει ο δρόμος αυτός, που θα ενώσει την Ήπειρο , την Θεσσαλία και την Δυτική Μακεδονία, που βεβαίως θα βοηθήσει τα Γρεβενά. Χρονικά σε ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι ένα πεντάλεπτο πριν ή μετά δεν παίζει κανένα ρόλο. Πρέπει πάση θυσία να γίνει ο δρόμος αυτός που τόσο καθυστέρησε για την ανάπτυξη της Ηπείρου , της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.»
Αναφορικά με χιονοδρομικό στη Βασιλίτσα αναφέρθηκε πως πρέπει να γίνει χρήση της δυνατότητας σύμπραξης του δημοσίου με ιδιώτες , και με ευρωπαϊκά πρότυπα , με γρήγορους ρυθμούς να δρομολογηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου.
Εγώ να σημειώσω ότι η Ε65 πράγματι καθυστέρησε πολύ. Αποτελεί εθνική ανάγκη και σίγουρα τοπική προτεραιότητα η επίσπευση των διεργασιών προκειμένου να φθάσουμε στην κατασκευή της. Θεωρώ δεδομένο το σημείο ένωσής της με την Εγνατία οδό την περιοχή κοντά στο Κηπουρειό Γρεβενών , όπως στους χάρτες των μελετών φαίνεται σήμερα. Απαραίτητες επίσης θεωρώ και τις διεργασίες για την οδική σύνδεση του νοτίου τμήματος του νομού Γρεβενών ( της Δεσκάτης) με την Ε65, οι οποίες θα πρέπει αν δεν προηγηθούν να κινηθούν παράλληλα και η κατασκευή του δρόμου αυτού να γίνει πραγματικότητα.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ δελτίο τύπου 1 16/10/19
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου
Λάμπρου Χατζηζήση