Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Επιστολή Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ορεινής περιοχής στον βουλευτή Γρεβενών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ορεινής περιοχής Γρεβενών

Γρεβενά 7/10/2019
Εδώ και δύο περίπου μήνες ο Βουλευτής του Νομού μας με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις αναφέρεται στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών στον νομό μας. Σκόπιμα θελήσαμε να μη εντείνουμε το κλίμα και επιλέξαμε κατόπιν κοινής απόφασης των μελών μας να μην απαντήσουμε στις προκλήσεις του .Στις 25/9/19 όμως στην τελευταία του συνέντευξη , ο Βουλευτής του Νομού μας, επιτέθηκε προσωπικά στην πρόεδρό μας , απεύθυνε ερωτήσεις στις οποίες, όπως είπε, περιμένει απαντήσεις.
Θέλοντας λοιπόν να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση του κ.Πάτση παραθέτουμε τα κάτωθι
1) Η τουριστική κίνηση του Ορεινού όγκου εδώ και 10 χρόνια είναι πολύ γνωστή σε όσους ασχολούνται με αυτόν .Τις κινήσεις μας και την ανελλιπή παρουσία μας σε τουριστικές εκθέσεις τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού , πριν μας κατακρίνει , θα έπρεπε να τις είχε πληροφορηθεί από το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα από τον κ. Αθανάσιο Παπαδημητρίου προϊστάμενο του τμήματος. Θα τον είχε πληροφορούσε επίσης, τόσο για τις συμμετοχές μας , την συνεχή προσπάθειά μας όσο και για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε στην προώθηση τόσο των ξενοδοχείων μας όσο και της περιοχής στις εκθέσεις αυτές, λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων στις δημόσιες υποδομές.
2) Οι επιχειρηματίες εκτός των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, που στη χρονική περίοδο που έδρασαν ήταν 40% ,( υπάρχει επιχειρηματίας που έως και σήμερα δεν την έχει λάβει ),χρηματοδότησαν τις επενδύσεις τους τόσο με τραπεζικά δάνεια, όσο και με ίδια κεφάλαια. Τα κέρδη δε που αποκόμισαν τα τρία τέσσερα χρόνια που πρόλαβαν να έχουν αυξημένους τζίρους , ΑΝ επισκεπτόταν τα ξενοδοχεία στα οποία αναφέρεται , θα έβλεπε πως τα επανεπένδυαν στις επιχειρήσεις τους αναβαθμίζοντας τα (πισίνες, γήπεδα, ανακαινίσεις ) και δεν τα έστελναν σε τράπεζες του εξωτερικού.
3) Η μίσθωση των εννέα ξενοδοχείων , έγινε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την επίβλεψη τους σε όλο τον Νομό έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που σαφώς δεν ανήκουν σε καμία Μ.Κ.Ο. Αν έχει κάποια άλλη πληροφόρηση θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσει με στοιχεία .Τα μισθώματα που λαμβάνουν, δεν αποπειράθηκε ποτέ από κανένα να υποκρυφθούν, μιας και λόγω υποχρέωσης του, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αναρτήσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα εν λόγω μισθωτήρια. Όλα τα τοπικά social media τα ανήρτησαν στις σελίδες τους, τον Οκτώβριο του 2018.Όπως αποδεικνύεται δε από τα ως άνω, τα έσοδα ανά άτομο είναι 10 ευρώ και όχι 40 και 50 ευρώ όπως είπε. Αυτά όμως που προφανώς δεν γνωρίζει ο Βουλευτής είναι τα έξοδα που απαιτούνται για την συντήρηση αυτών των μισθώσεων αλλά και οι φόροι (29%) που αποδίδονται στο Ελληνικό Δημόσιο και μπαίνουν στο Κρατικό κουρβανά.
4) Τα στοιχεία που έδωσε η Πρόεδρός μας, σχετικά με τις 55.481 διανυκτερεύσεις το 2009 στον Νομό μας, τα πήρε από δημοσίευμα του Αυγούστου ’18 ,τόσο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων όσο και του CNN Ελλάδος όπου έδωσε συνέντευξη η προϊσταμένη της Αναπτυξιακής εταιρίας Κοζάνης (ΑΝΚΟ) Ζωή Γκερεχτέ –Αμανατίδου με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Επιβεβαιώνονται δε και από πρόσφατο συκοφαντικό κατά τα άλλα κείμενο, που αναρτήθηκε από προσφιλή του ηλεκτρονική εφημερίδα των Αθηνών
5) Τα στοιχεία περί του αριθμού κλινών του Νομού μας κατόπιν αιτήματος μας , εστάλησαν από τον ΕΟΤ Κοζάνης με επίσημο έγγραφο και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.(Παρατίθεται) όπου επιβεβαιώνεται πως οι συνολικές διαθέσιμες κλίνες του νομού μας είναι 2.203 και όχι 900 όπως ελέχθη από τον ίδιο. Οι κατειλημμένες κλίνες μετά από τις μισθώσεις είναι 760 επομένως υπάρχουν 1443 κλίνες ελεύθερες, στις οποίες δεν μπόρεσαν να φιλοξενηθούν 120 παιδιά από το εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus !! Εμείς επικοινωνήσαμε με τους ξενοδόχους στους οποίους απευθύνθηκαν οι δύο κυρίες που διαχειρίζονται το εν λόγω πρόγραμμα καταγόμενες από το Σπήλαιο Γρεβενών .Ο μόνος λόγος που δεν δεχθήκαν να συνεργαστούν μαζί τους ήταν η τιμή που ζήτησαν δηλ15 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με τρία γεύματα και ΟΧΙ η έλλειψη κλινών .
6) Ζητήσαμε και λάβαμε από το Επιμελητήριο Γρεβενών το ισοζύγιο ενάρξεων και διακοπών των επιχειρήσεων στον Νομό για το διάστημα 1/1/18-30/8/18 χωρίς μισθωμένα ξενοδοχεία και αντίστοιχα το διάστημα 1/1/19-30/8/19 με μισθωμένα .Όπως σαφώς διαφαίνεται και τα δύο διαστήματα υπήρξε θετικό το ισοζύγιο κατά 18 νέες επιχει-ρήσεις , αποδεικνύεται δε πως δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην οικονομία των Γρεβενών λόγω των μισθώσεων (Παρατίθεται)
7) Μετά από επικοινωνία μας με τον κ. Κωνσταντινίδη πληροφορηθήκαμε πως όντως για το χρονικό διάστημα που έ-γινε η μανιταρογιορτή στην πόλη των Γρεβενών υπήρξε πρόβλημα με την ανεύρεση διαθέσιμων κλινών. Σε ερώτησή μας αν πιστεύει πως σε αυτό συνετέλεσε η μίσθωση των εννιά ξενοδοχείων η απάντησή του ήταν πως ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο , διότι γνωρίζει πολύ καλά πως οι επισκέπτες της γιορτής δεν επιθυμούν να μετακινούνται αργά το βράδυ, μετά από όλη την κούραση και την κατανάλωση αλκοόλ, σχεδόν σαράντα χιλιόμετρα σε δύσκολους δρόμους στο βουνό. Η αναζήτηση ξενοδοχείων έγινε στην πόλη και σε κοντινή απόσταση από αυτή. Αίτημά του δε προς τον Βουλευτή ήταν να δημιουργηθεί ένα κατασκηνωτικό κέντρο κοντά στο σημείο της εκδήλωσης ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι επισκέπτες.
8) Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης της προεκλογικής επίσκεψης στο γραφείο του Βουλευτού αντιπροσωπίας ξενοδόχων. Ίσως λόγω του μεγάλου πλήθους που τον επισκεπτόταν εκείνες τις ημέρες, δεν θυμάται πως τον επισκέφτηκαν μία και μόνη φορά και όχι δύο ή τρείς φορές. Συγκεκριμένα στις 24/6/19 στις 13.00 μμ τρείς ξενοδόχοι η Πρόεδρός μας Σουπιάδου Μαρία , ο κ. Παύλου Βασίλειος και η κ. Κατσικα Αικατερίνη, παρούσα δε στην συνάντηση ήταν η κ.Παπαλουκά..Αφού του αναλύσανε το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των ξενοδοχείων μετά την δεκαετή κρίση , τα ελλείμματα υποδομών και την επιθυμία τους να διατηρηθεί η μίσθωση για τουλάχιστον δύο χρόνια ούτως ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν, του ζήτησαν την γνώμη του επι του θέματος . Η απάντηση του Βουλευτή ήταν πως προσωπικά ο ίδιος είναι αντίθετος ,αλλά τις κινήσεις του θα καθορήσει η συνάντηση που όπως-δήποτε θα κάνει μετά την εκλογή του, με τους φορείς του Νομού (Δήμο,Επιμελητήριο, συλλόγους κλπ) .Μετά δε την επίσκεψη αυτή , οι εκπρόσωποι των Ξενοδόχων επισκέφτηκαν με την ίδια ακριβώς ατζέντα τους υποψήφιους βουλευτές κ.Σταυρόπουλο και κ.Κόγιου. Ουδέποτε πίεσαν ή εκβίασαν με ανταλλαγή ψήφου όπως διατείνεται ο κ. Πάτσης
9) Τα Γρεβενά είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Ο λόγος που όλοι μας επενδύσαμε σε αυτό τον τόπο ήταν γιατί όλοι πιστέψαμε σε αυτόν και ελπίσαμε πως το ίδιο θα έκανε και η πολιτεία.Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας , ίσως το καλύτερο της Ελλάδος όσο αναφορά την ποιότητα χιονιού και την πανέμορφη φύση, επί σειρά δεκαετιών έχει αφεθεί στην τύχη του. Ολα τα υπόλοιπα χιονοδρομικά εκσυγχρονίζονται , επενδύονται εκατομμύρια ευρώ ενώ εδώ, οι υποδομές παραμένουν οι ίδιες σαράντα πέντε χρόνια .Κάθε χρόνο αγωνιούμε αν θα γίνουν οι απαραίτητες, πολυδάπανες λόγω παλαιότητας, συντηρήσεις, ώστε να λειτουργήσει . Κάθε χρόνο αγωνιούμε για το αν θα γίνει κάποιο ατύχημα. Κάθε χρόνο αγωνιούμε για το αν θα εκχιονιστούν οι δρόμοι .Χρόνια τώρα επιμένουμε πως θα πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο σαλέ στη θέση των παραγκών που υπάρχουν σήμερα, χρόνια τώρα επιμένουμε πως είναι απαραίτητη η λειτουργία τεχνητού χιονιού για να επεκτείνουμε τουλάχιστον κατά ένα μήνα την περίοδο λειτουργίας, που τα τελευταία έτη είναι το πολύ 3-4 μήνες και όχι 9 όπως μας λέει ο Βουλευτής μας.
Έχουμε την πανέμορφη φύση της Πίνδου η οποία ποτέ δεν αξιοποιήθηκε από την πολιτεία. Όταν σε όλο τον κόσμο ο εναλλακτικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια απογειώνεται , εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στον χάρτη λόγω παντελούς έλλειψης υποδομών. Δεν υπάρχει ούτε μισό βατό χαρτογραφημένο, περιπατητικό μονοπάτι. Ο Εθνικός δρυμός αφύλακτος αφημένος στην τύχη του , τους περισσότερους μήνες μη προσβάσιμος, χωρίς πληροφόρηση, χωρίς χαρτογραφημένα μονοπάτια.
Σχεδόν όλοι οι δρόμοι επικίνδυνοι , σε πολλά σημεία έχει μείνει μόνο η μία λωρίδα τους από κατολισθήσεις .Η σήμανση ανύπαρκτη με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να ταλαιπωρούνται περιφερόμενοι σε όλο τον ορεινό όγκο χωρίς να βρίσκουν τον προορισμό τους.Θα μπορούσαμε να περιγράφουμε γράφοντας ατελείωτες σελίδες τα τεράστια προβλήματα που υπομένουμε εδώ και χρόνια , να καταγράφουμε τα ατελείωτα παράπονα των επισκεπτών .
Απο χθεσινά δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε πως χάνεται η άμεση σύνδεση της πόλης και της ορεινής περιοχής με τον Ε65, ολέθρια απόφαση (αν είναι αληθινή η είδηση) για όλο τον Νομό μας
Ο Βουλευτής μας διατείνεται πως στην πρώτη δυσκολία προτιμήσαμε το εύκολο κέρδος! Όχι κύριε Πάτση ! εδώ και εννιά χρόνια τρώμε τις σάρκες μας , σφίγγουμε τα δόντια και κρατάμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας με τεράστιες ζημίες ,επιχειρήσεις στις οποίες εναποθέσαμε όλη μας την αγάπη, τα όνειρα , τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας !! Αυτό δε που αναμέναμε από σας μετά την εκλογή σας ήταν να μας καλέσετε , να σας ενημερώσουμε για την πραγματική εικόνα του βουνού , γιατί οι μόνοι που την γνωρίζουν και την βιώνουν καθημερινά είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται και ζούνε σε αυτό . Να συζητήσουμε λύσεις, να αλληλοστηριχθούμε για να παραχθεί το καλύτερο για τον τόπο αποτέλεσμα
Κατόπιν τούτων ζητούμε από τον Βουλευτή μας
1) να άρει δημοσίως τις προσβολές κατά των προσωπικοτήτων των ξενοδόχων, για το πλήθος αναληθών πληροφοριών που διέδωσε μέσω Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και social media .
2 τον καλούμε έστω και τώρα , να βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς και τα πείσματα για το καλό του τόπου, να καλέσει όλους τους τοπικούς φορείς , να συζητηθούν όλα τα προβλήματα, να διεκδικήσουμε όλοι ενωμένοι (ίσως για πρώτη φορά ) και να καταφέρουμε να τοποθετήσουμε τον τόπο μας στο βάθρο που του αξίζει