Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών: Πρόσφυγες στα Γρεβενά

Σε συνέντευξη ο βουλευτής του νομού μας κ. Πάτσης ξεκαθάρισε την θέση του σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων στα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής. Και η θέση του , ήταν άλλωστε γνωστή, είναι να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες γιατί όπως ισχυρίζεται καταδικάζεται ο τουρισμός γύρω από χιονοδρομικό Κέντρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Στο επιχείρημα του αυτό την απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τι τους συμφέρει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα και κατά πόσο η φιλοξενία θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ανάπτυξη του τουρισμού στο μέλλον με πρώτα θύματα τους ίδιους. Ο χειμερινός τουρισμός της περιοχής μας στηριζόταν στους εγχώριους επισκέπτες. Η οικονομική κρίση τα τελευταία δέκα χρόνια τους ανάγκασε να βγάλουν από τον προγραμματισμό τους την ψυχαγωγία του χειμερινού τουρισμού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του και να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους. Με την φιλοξενία των προσφύγων τους δόθηκε μια ευκαιρία να σώσουν τις περιουσίες τους από τις κατασχέσεις των Τραπεζών.
Το θέμα όμως δεν έχει μόνον οικονομική διάσταση. Έχει και μια άλλη πολύ σημαντική πλευρά. Αφορά την φιλοξενία ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να σωθούν από την φρίκη των πολέμων και από τις διώξεις αυταρχικών καθεστώτων της πατρίδας των .
Έχουμε την υποψία ότι θέση του κ. Πάτση για την απομάκρυνση των προσφύγων από τα Γρεβενά δεν οφείλεται στην αγωνία του για το μέλλον του τουρισμού. Αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει την μερίδα εκείνη των γρεβενιωτών που αντιδρούν στην παρουσία των προσφύγων στην περιοχή μας μόνο και μόνο γιατί είναι ξένοι και οι οποίοι επικαλούνται τα ίδια επιχειρήματα με αυτά του κ. Πάτση. Στο τέλος της συνέντευξης του ο κ. Πάτσης δείχνει να μην ενδιαφέρεται για το που θα πρέπει να πάνε αν φύγουν από τα Γρεβενά, πιθανόν να συμφωνεί με άλλα στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που μιλούν για ξερονήσια ή με άλλους που έλεγαν να τους κάνουμε το βίο αβίωτο για να μην έρχονται. Αλήθεια κ. Βουλευτά και κ. της ΝΔ τώρα που δυστυχώς οι ροές αυξάνονται, πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει;

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών

Δείτε ακόμα