Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνέντευξη του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, στον 102 FΜ της ΕΡΤ3

Συνέντευξη στον 102 FM της ΕΡΤ3 και τον Βασίλη Πεκλάρη παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.

Κατά της διάρκειά της ο βουλευτής, μετά από σχετικά ερωτήματα, αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα:

Πανεπιστημιακό Άσυλο

«Η έννοια και η σκοπιμότητα του πανεπιστημιακού ασύλου αρχίζει να παρερμηνεύεται. Το άσυλο αφορά στην προστασία της ελευθερίας της γνώμης, της γνώσης και της έκφρασης όλων όσων απαρτίζουν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δυστυχώς με την ανοχή πολλών, τα τελευταία χρόνια, το άσυλο ουσιαστικά καταργήθηκε. Και αντί να είναι ένα άσυλο το οποίο θεσπίστηκε και θεσμοθετήθηκε για να προστατεύει την κοινότητα, προστατεύει παραβατικές συμπεριφορές, συνήθως μάλιστα εξωγενείς που δεν αφορούν καθόλου την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη διάταξη, όπως προτείνεται, αποκαθιστά το Δίκαιο, το Νόμο και την Τάξη. Δηλαδή η πανεπιστημιακή κοινότητα να προστατεύεται από οποιονδήποτε εξωγενή παράγοντα ο όποιος με την πρόφαση και το πρόσχημα του ασύλου, βρίσκει καταφύγιο και δραστηριοποιείται σε παραβατικές συμπεριφορές.

Εν ολίγοις η διάταξη αποκαθιστά την κανονικότητα».

Τοπική αυτοδιοίκηση

«Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία. Να μη μπορεί ο Δήμαρχος με τη πλειοψηφία να διοικεί και να υλοποιεί το πρόγραμμά του. Να είναι αναγκασμένος να υποκύπτει σε συνδιαλλαγές ή συναλλαγές οποιασδήποτε μορφής και φύσεως.

Η πολιτική μας βούληση και βασική πολιτική μας θέση ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Δηλαδή ότι πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη και η εύρυθμη λειτουργία στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Θεωρούμε ότι οι Επιτροπές πρέπει να είναι ανεξάρτητες, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν φωτογραφίζουμε κάποιον. Απλώς αποκαθιστούμε την τάξη όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και όλων των Επιτροπών, οι οποίες πρέπει να είναι ανεξάρτητες.

Επομένως, δεν αφορά την κα Θάνου, όπως με ρωτήσατε. Θα μπορούσε να λεγόταν «Πάτσης» ή οτιδήποτε άλλο. Αφορά τον οποιονδήποτε δεν τηρεί και πληροί τη ρητή οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών και -στην περίπτωσή μας- της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το ότι προσπαθούν να το ταυτίσουν με την κα Θάνου είναι λάθος.

Έχει λοιπόν να κάνει με την ουσία και τον τρόπο λειτουργίας τους και αποτελεί πάγια θέση μας. Δε μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά ο τρόπος λειτουργίας των ανεξαρτήτων αρχών.

Εμείς επομένως επαναφέρουμε τις ανεξάρτητες αρχές εκεί όπου πρέπει να είναι. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τη δική του ανάγνωση, ωστόσο εγώ σας εξηγώ τη θέση και επιδίωξή μας».

Για τη ΔΕΗ και την έντονη ανησυχία για την επιβίωσή της

«Και κατά το παρελθόν είχαμε ανησυχήσει για την πορεία της ΔΕΗ και προειδοποιήσει ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Είδατε πόσο μειώθηκε η αξία της, ότι τα χρέη πολλαπλασιάστηκαν και –καταλαβαίνετε- ότι πρακτικά ήταν μια βραδυφλεγής βόμβα που ουδέποτε αντιμετωπίστηκε, που γνωρίζαμε πριν αναλάβουμε και μας κληροδοτήθηκε.

Από ό,τι γνωρίζω, είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται με πολλή προσοχή από τον αρμόδιο Υπουργό, ενώ υπάρχει η δέσμευση ότι δε θα αυξηθούν τα τιμολόγια και δεν διακυβεύονται θέσεις εργασίας. Υπάρχει ωστόσο ένα σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Και δεν είναι κάτι που μας ξενίζει ή ανακαλύψαμε σήμερα».

Ετοιμότητα Κυβέρνησης

«Όπως ξέρετε, είναι πολλά τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας που χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως το πανεπιστημιακό άσυλο ή η τοπική αυτοδιοίκηση, όπου σύντομα αναλαμβάνουν οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Με τα τρία νομοσχέδια η Κυβέρνηση επέδειξε πράγματι ετοιμότητα. Έχει γίνει αρκετή συζήτηση, ενώ οι πολίτες έχουν καταλάβει ακριβώς για ποιο λόγο γίνονται, πώς γίνονται και τις προοπτικές που δημιουργούν.

Νομίζω λοιπόν ότι είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό εισπράττω από την κοινωνία».

Για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Γρεβενών

«Το θέμα της Υγείας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα. Αφορά την υγεία των συνανθρώπων μας. Αφορά όλες τις κοινωνικές ομάδες, όλες τις πολιτικές παρατάξεις, την καθεμία και τον καθένα μας.

Το να είσαι σε ένα νοσοκομείο με τόσες πολλές ελλείψεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην έχει γίνει καμία ενέργεια, αγγίζει τα όρια της εγκληματικής πράξης.

Είναι ένα θέμα για την άμεση αντιμετώπιση του οποίου προσπαθώ. Έχω καταγράψει τα προβλήματα, έχω μιλήσει με τον Υπουργό Υγείας και εντός της ημέρας έχω συνάντηση στο Υπουργείο για να ενημερώσω και να επιδιώξω την επίλυσή τους».

Ενώ όταν ρωτήθηκε αν οι λύσεις αφορούν το προσωπικό ή θέματα λειτουργίας, ο κ. Πάτσης απάντησε «Θα σας δώσω δύο βασικά παραδείγματα. Δεν υπάρχει –αυτή τη στιγμή- αναισθησιολόγος. Δηλαδή αν υπάρξει ένα κατεπείγον περιστατικό, ένα ατύχημα, και χρειαστεί άμεση χειρουργική επέμβαση, είναι αδύνατη. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα μείζον θέμα. Παράλληλα είναι εκτός λειτουργίας μηχανήματα ζωτικής σημασίας, όπως το τεστ κοπώσεως στην καρδιολογική κλινική που δεν έχει επισκευαστεί εδώ και ένα χρόνο. Απλά ίσως πράγματα που ωστόσο μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή και δεν επιτρέπουν στους γιατρούς να κάνουν σωστά το έργο τους».