Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: “ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”

Πρεμιέρα σήμερα 19/9/2019 στις καλοκαιρινές της δράσεις πραγματοποίησε για 8η συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών συντροφιά με 50 μικρούς μας φίλους.
Το παιδικό τμήμα και ο εξωτερικός του χώρος γέμισε ασφυκτικά με παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που με χαμόγελα και χαρά μας εύχονταν καλή δύναμη και να χαρίσουμε ένα ακόμα όμορφο δημιουργικό καλοκαίρι γεμάτο αναγνώσεις, εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά.
Συγκεντρωθήκαμε, καλωσορίσαμε τα παιδιά με πολύ συγκίνηση και χαρά βλέποντας τα διψασμένα και χαμογελαστά πρόσωπα τους και αρχίσαμε τη συζήτηση για το θέμα του φετινού καλοκαιριού. Εκφράστηκαν με πολύ θετικά σχόλια και έδωσαν εξαιρετικές απαντήσεις που πραγματικά μας εντυπωσίασαν για το τι σημαίνει για αυτά γνώση και τι δημιουργία.
Στη συνέχεια αφού μοιράστηκαν σε 4 ομάδες παίξαμε το κυνήγι του θησαυρού. Με σβελτάδα και παρατηρητικότητα εντόπισαν και τους 28 φακέλους που ήταν κρυμμένοι μέσα στα βιβλία. Τους άνοιξαν, βρήκαν τις ημερομηνίες του προγράμματος, τις έγραψαν σε ένα χαρτί και ζωγράφισαν εικόνες που εμπνεύστηκαν από τα εργαστήρια που διάβασαν. Τα κόλλησαν με τη σωστή χρονολογική σειρά και έφτιαξαν έναν υπέροχο πίνακα κατανοώντας τη θεματολογία και την σειρά των εργαστηρίων.
Άλλες ομάδες ασχολήθηκαν με τον σχεδιασμό της καλοκαιρινής αφίσας. Εμπνευσμένες από το τίτλο και τη συζήτηση έφτιαξαν αφίσες γεμάτες χρώματα και φαντασία.
Μετά είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους, να ασχοληθούν και να ξεφυλλίσουν με ενδιαφέρον και περιέργεια και προσοχή όλα τα βιβλία, τα θέματα, τους τίτλους, τους συγγραφείς. τις εικόνες… που θα χρησιμοποιήσουμε στα εργαστήρια.
Απόλαυσαν πραγματικά την πρώτη ημέρα συμμετέχοντας με ενθουσιασμό και ζήλο, γεύτηκαν τη χαρά της συνεργασίας, του παιχνιδιού και της δημιουργίας.
Σχεδόν όλα τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία και με πολύ υπομονή περίμεναν στη σειρά τους να δηλώσουν συμμετοχή για την επόμενη δράση.
Τη δράση συντόνισαν οι : Θεολογία Ταρλατζή , Γεωργία Κοπάνου και η Άννα Ελευθέρου.