Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Καταγγελίες σχετικά με τη νομιμότητα των βεβαιώσεων Πιστοποίησης στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων»

Προς

Τον Ε.Φ.Ε.Τ

Κατόπιν καταγγελιών από δεκάδες επιχειρήσεις Δυτικής Μακεδονίας και Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών μέλη των Συλλόγων και της Π.Ο.Ε.Σ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων & Συναφών Επαγγελμάτων) κατά των Κ.Ε.Κ «ΕΥΡΩΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ- EURACCREDITHELLASSA» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης για τις Βεβαιώσεις Πιστοποίησης στις …

«Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων», να μας απαντήσετε  αν έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ του Ε.Φ.Ε.Τ και εάν είναι νόμιμες όπως προβλέπετε μετά οριζόμενα στο ΦΕΚ 1616/2007.   

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα με την κ.Κόκκαλη από τον Πρόεδρο κ.Τσαπατσάρη μας γνωστοποιήσατε ότι το ανωτέρω Κ.Ε.Κ είναι στην δικαστική διαδικασία και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Σας κάνουμε δε γνωστό ότι το Σωματείο , το οποίο είναι μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων & Συναφών Επαγγελμάτων) θα προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες εναντίον του ανωτέρω Κ.Ε.Κ διότι έχει σοβαρότερες ενδείξεις ότι δεν νομιμοποιείται να εκδίδει βεβαιώσεις διότι δεν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.

Ήδη έχει δρομολογηθεί να γίνει επερώτηση στην βουλή για την δραστηριότητα του ανωτέρω φορέα.

Παράκληση να μας ενημερώσετε άμεσα , διότι εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν πέσει (θύματα λήστεψης),  όταν χρεώνονται για την ανωτέρω βεβαίωση από 320 έως 480 ευρώ ανά άτομο και μάλιστα μέσα σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση που δέχεται η χώρα μας.Θεωρούμε ότι το ποσό Πιστοποίησης του Ε.Φ.Ε.Τ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 90  ευρώ ανά άτομο. Προειδοποιούμε κάθε συνάδελφο που ασχολείται με τροφική αλυσίδα (Κρεοπωλεία – Οπωροκηπευτικά – Super Market – Παντός είδους φαγάδικα – Επιχειρήσεις με κατεψυγμένα – Κέντρων διασκέδασης – Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστεία – Ξηροί καρποί –  Ιχθυοπωλεία κ.λ.π ), ότι κάθε πιστοποίηση ή βεβαίωση θα πρέπει για να είναι νόμιμη και έγκυρη να αναγράφει την εγκριτική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι καμία βεβαίωση την οποία έχει εκδώσει το ανωτέρω Κ.Ε.Κ δεν αναφέρει εγκριτική απόφαση του Ε.Φ.Ε.Τ     

                                                       

                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                       

 

  ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ                                       ΝΤΟΒΑΤΖΙΔΗΣ 

Δείτε ακόμα