Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

19η ΜΑΪΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η ιστορική μνήμη, η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, η έννοια του Έθνους αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Χωρίς γνώση της ιστορίας δεν υπάρχει εθνική συνείδηση . Η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων μας βοηθάει να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη και ταυτόχρονα να τονώσει την εθνική μας συνείδηση. Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης και της <<σαλαμοποίησης>> των εθνών και της επιδιωκόμενης αλλοίωσης της ιστορίας υπάρχουν ιδανικά που παραμένουν ζωντανά. Με οδηγό την ιστορική μνήμη και συνείδηση θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας και την εθνική μας ταυτότητα..
Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στοιχειοθετεί έγκλημα απέναντι σε έναν πολιτισμό με πανανθρώπινη εμβέλεια,προσφορά και επιρροή .
Με τον νόμο 2193 της 8/11/3/94, η 19η Μαΐου, καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχτηκε, επειδή ο Μουσταφά Κεμάλ ( και όχι Κεμάλ Ατατουρκ ) αποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου του 1919 στην Σαμψούντα και τότε ξεκίνησε η δεύτερη και πιο βίαιη φάση του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων.
.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ Β. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.