Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τηλεδιάσκεψη του 2ου Δ. Σ. Γρεβενών με το το Δ. Σ. Grundschule Lindenberg της Γερμανίας

2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών Ε1΄τάξη          

Το πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε1΄) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιεί το Σχολικό Έτος 2012-2013 δραστηριότητα με τίτλο:  «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου»….

 

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου   στα  πλαίσια αυτής της  δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype η πρώτη τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια του  προγράμματος etwinning (ηλεκτρονικής αδελφοποίησης)  με το Δημοτικό Σχολείο  Grundschule Lindenberg της Γερμανίας.

Σ’ αυτήν οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να μιλήσουν μεταξύ τους (στα ελληνικά μίλησαν οι μαθητές του Γερμανικού Σχολείου και στα γερμανικά οι μαθητές του σχολείου μας), μίλησαν ακόμη οι διευθυντές των σχολείων και οι δάσκαλοι των δύο τάξεων και η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με δύο τραγουδάκια στα Γερμανικά από τους μαθητές και των δύο σχολείων.  Είχε προηγηθεί αποστολή παρουσίασης (power point) με φωτογραφίες και πληροφορίες των μαθητών. Η εκδήλωση, τέλος, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι στο πρόγραμμά μας θα συμμετέχει  και το σχολείο élémentaire de Chevrier, CHEVRIER, από τη Γαλλία.

Περισσότερα, καθώς και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας http://2dim-greven.gre.sch.gr/E1%20taksi%202012.htm

 

 Γρεβενά, 20 Μαρτίου 2013

 

   Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης

Ο δάσκαλος της τάξης

    Αργύριος Καραλιόλιος