Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης».

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την εκφρασμένη αντίθεσή μας.

Η εφαρμογή της αξιολόγησης συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, με την επιχειρηματική λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας . Η θέση και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί.

Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθούνται μέσω της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν έχει να κάνει με τη γνώση του αντικειμένου, το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητα, τις υπηρεσιακές σχέσεις, την αποτελεσματικότητα της εργασίας, δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.

Συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια για ένα μικρό και επιτελικό Δημόσιο που για μας τους εργαζόμενους, σημαίνει απολύσεις διαρκή κινητικότητα και ιδιωτικοποιήσεις.

Ο νόμος της αξιολόγησης συνδέεται άμεσα με το μισθολόγιο, την κινητικότητα, τον υπαλληλικό κώδικα, τα οργανογράμματα, την απαγόρευση προσλήψεων, τη δημοσιονομική πολιτική.

Δεν πρέπει:

  • Να φτάσουμε σε διαφορετικές αποδοχές κι ας έχουμε τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια.
  • Να δώσουμε τη δυνατότητα στον κάθε πολιτικό ή διοικητικό προϊστάμενο να ξεχωρίζει κάποιες θέσεις εργασίας και να τις αμείβει καλύτερα ή να κατατάσσει τους υπαλλήλους σε καλύτερο βαθμό, με βάση τα δικά του κριτήρια.
  • Να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.

   Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους σε όλο το δημόσιο τομέα του νομού μας να μη φοβηθούν. Να απαντήσουν με σθένος και να μη μετέχουν στην αξιολόγηση, συμμετέχοντας στην συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση όπως αποφάσισε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ κατά τη συνεδρίασή του στις   19/04/2019 .

καλούμε τους συναδέλφους:

  • Να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην απεργία-αποχή.
  • Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.
  • Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
  • Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Συμμετέχουμε “στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”. 

Έχουμε την πείρα και τη δύναμη με τη δράση μας να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση του νόμου Βερναρδάκη και Γεροβασίλη.

 

     Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας

             Λιάμπας Ανδ.Στέργιος                                 Λέτσος Θ. Χρήστος